Actualitate

FOTO-VIDEO Un balcon de pe Memorandumului a căzut. Proprietarul s-ar putea alege cu dosar penal

Joi dimineața, balconul unei clădiri de pe strada Memorandumului s-a prăbușit pur și simplu. În tot acest timp, programul Primăriei Cluj-Napoca de reparare a clădirilor vechi bate pasul pe loc.

UPDATE ORA 12.00

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au declarat că se va face o expertiză pentru a stabili care sunt cauzele producerii incidentului. “În jurul orei 10.30, la dispeceratul Poliției Locale a fost primită o sesizare cu privire la prăbușirea unui balcon pe strada Memorandumului nr. 2. O echipă de la Primărie și ISU Cluj s-a deplasat la fața locului. Au fost luate primele măsuri, respectiv a fost împrejmuit perimetrul ca să nu fie niciun fel de pericol pentru cetățeni. Urmează să fie realizată o expertiză pentru a stabili cauzele exacte”, au declarat reprezentanții Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei. Aceștia au adăugat că dacă se va dovedi că proprietarul clădirii este vinovat, acesta s-ar putea alege cu dosar penal.

----------------------------------


Pe strada Memorandumului nr.2, într-o curte interioară, balconul unui imobil a căzut. Curtea este plină cu moloz, iar zona a fost securizată de către echipele de intervenție.

Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj a declarat că nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident. La fața locului se află pompierii și angajați ai Primăriei.


Potrivit reprezentanților ISU Cluj, balconul pur și simplu s-a prăbușit.

Acesta nu este primul incident de acest fel care se întâmplă pe strada Memorandumului. Anul trecut, o bucată de tencuială a căzut pe o gheretă, pe trotuar. Nici atunci, din fericire, nimeni nu a fost rănit.


Primăria Cluj-Napoca ar trebui să deruleze programul Marea Refațadizare, anunțat de către primarul Emil Boc încă de anul trecut, program prin care clădirile vechi din centru trebuie reparate pentru a se evita evenimente precum cel de astăzi. Până acum, extrem de puține clădire au fost reabilitate.

În total, aproximativ 1.000 de imobile sunt incluse în programul Marea Refațadizare.


 

abonare newsletter