monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Ciudatele cratere marţiene zdrenţuite. Zone albastre pe Marte? VIDEO

Zonele albastre, care pot fi văzute în cratere marţiene zdrenţuite, sunt sedimente întunecate care s-au construit de-a lungul timpului.

Conform European Space Agency (Esa), aceste pete misterioase nu reprezintă nimic mai mult decât o iluzie optică. Zonele albastre, care pot fi văzute în cratere marţiene zdrenţuite, sunt sedimente întunecate care s-au construit de-a lungul timpului.Ca şi pe Pământ, vântul formează de-a lungul timpului mediul de pe Marte, formând roci netede, sculptate si dune cioplite, relatează evz.ro.

Astfel, este vorba despre o parte a regiunii Arabia Terra de pe Marte. Ca şi pe Pământ, vântul formează de-a lungul timpului mediul de pe Marte, formând roci netede, sculptate si dune cioplite.


Dar pe Marte, vânturile pot lovi cu 100 km / h. Aceste vânturi intense sunt suficiente pentru a crea furtuni uriaşe de praf care se stabilesc peste întinderi mari de pe Marte,durata lor fiind de la câteva zile pâna la câteva săptămâni. Este posibil ca provenienţa materialul întunecat din cratere să fie dată de eroziunea rocii vulcanice de culoare închisă, cum ar fi bazaltul, care a fost dusă acolo de vânt.

Etichete: Marte