monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Politiștii AU IEȘIT ÎN STRADĂ. Vezi ce i-a determinat să facă asta

Peste 300 de poliţişti au acţionat ieri, în tot județul pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Pentru creşterea gradului de siguranţă publică şi prevenirea comiterii de fapte antisociale, la data de 17 iulie, au fost organizate şi desfăşurate acţiuni cu efective mărite în tot judeţul Cluj.

Astfel, peste 300 de poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, rutieri şi poliţişti specializaţi în cercetarea infracţiunilor la regimul armelor, au fost angrenaţi în activităţi.


În cadrul acţiunilor, poliţiştii au efectuat peste 40 de controale în pieţe agroalimentare, localuri publice, târguri. De asemenea, a fost verificată activitatea a 92 de societăţi comerciale, fiind vizată combaterea evaziunii fiscale, a comerţului ilicit cu cereale, legume şi fructe, a contrabandei cu produse accizabile, precum şi a ilegalităţilor privind respectarea drepturilor de autor şi a celor conexe.

Activităţile au vizat prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, prevenirea faptelor care tulbură ordinea şi liniştea publică, a faptelor comise cu violenţă în zona localurilor publice.


De asemenea, poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie pentru fluidizarea traficului , prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere, având în vedere principale cauze generatoare a accidentelor rutiere grave, precum şi pentru prevenirea faptelor ilicite în domeniul transportului de mărfuri.