Actualitate

Concediu de coşmar pentru mai mulţi tineri din Cluj-Napoca. Pentru că au vrut să se relaxeze departe de ţărm au stârnit furia salvamarilor care au venit după ei, le-au dezumflat salteaua şi i-au luat la bătaie FOTO

Staţiunea Costineşti va fi de azi înainte sinonim cu dezastru pentru mai mulţi tineri din Cluj-Napoca. Ce credeau că va fi o vacanţă de vis s-a transformat în cel mai urât coşmar. Ei susţin că au avut parte de cel mai urât concediu după ce au fost bătuţi cu bestialitate de un grup de salvamari. Totul ar fi pornit după ce tinerii au ieşit în larg pe o saltea ca să scape de aglomeraţia din apă.

Patru tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani din Cluj-Napoca au plecat zilele trecute la mare în staţiunea Costineşti  pentru a se distra, însă s-au întors acasă bătuţi şi cu concediul stricat. Scandalul a început după ce, în dimineaţa zilei de 7 iulie, doi dintre tineri, nemulţumiţi de aglomeraţia din apă, au decis să meargă cu salteaua în larg şi au trecut de baliză. Ei susţin că la un moment dat trei salvamari nervoşi i-au înconjurat, iar unul dintre ei le-a dezumflat salteaua, după care i-au târât la malul mării. Ajunşi la malul mării, salvamarii au început să-i lovească cu pumnii şi cu picioarele. Cu toate că era plin de oameni în jur, nimeni nu a intervenit să aplaneze conflictul.

“Am mers cu salteaua în larg şi am trecut de baliză pentru a nu sta în aglomeraţie. Acolo era foarte aglomerat înainte de baliză şi am depăşit baliza ca să stăm relaxaţi. Nu pot să zic cu cât am depăşit. La un moment dat a venit un salvamar după noi ca să ne roage să mergem de acolo că am depăşit. Am stat şi am discutat cu el acolo câteva minute, după aceea au mai venit încă doi salvamari”, îşi începe povestea unul dintre tineri care locuieşte în cartierul Mănăştur.


Clujenii susţin că unul dintre salvamari a avut de la început o atitudine nepotrivită. „Unul dintre ei a venit direct şi ne-a dezumflat salteaua. Poate unul dintre noi nu ştia să înoate. Nu? Amândoi eram pe saltea”, a spus tânărul.

Clujeanul susţine că odată ajuns la mal, un salvamar a început să-l îmbrâncească. „Cel care ne-a dezumflat salteaua era puţin nervos şi mai agitat. După ce am ajuns la mal ne-au reţinut salteaua şi ochelarii. Le-au pus într-o barcă şi le-au reţinut. Apoi m-a prins tare de mână ca să-mi arate regulile. Bineînţeles că nu l-am lăsat să mă târască. M-am încordat. Şi a zis «Ce? te dai la mine? » Dar eu nici nu am ridicat mâna sau ceva. A dat prin staţie să mai vină şi alţi salvamari. Au mai venit câţiva, iar unul dintre ei era foarte agitat”, a detaliat tânărul.


Clujenii susţin că unul dintre oamenii locului a încercat să aplaneze conflictul, dar fără rezultat. „Nu ştim exact câţi erau salvamari. Noi la poliţie doar doi am recunoscut. În total erau vreo şapte.  Tot m-a agresat, iar apoi a venit un domn care avea grijă de plajă sau de barurile de acolo şi le-a spus salvamarilor să ne lase în pace. Şi ne-a scos de acolo. Ne-a dat ochelarii şi salteaua şi am plecat liniştiţi. Eu fiind nervos le-am spus că-i reclam la poliţie. Cel care era agresiv a fugit către mine şi a început să mă lovească. Mie mi-au dat cel puţin zece pumni şi picioare”, a mai spus tânărul.

Prietenul său a sărit să-l apere, însă a fost şi el luat la pumni şi picioare de ceilalţi salvamari şi de aici până la instalarea unui haos general pe plajă nu a fost decât un pas.


„Eu stăteam pe plajă şi am văzut că a sărit pe el şi a început să-i care pumni şi picioare prietenului meu. Am intervenit şi eu. L-am prins pe acel salvamar de mână. L-am dat jos de pe el. A început să dea şi în mine. Ne-au zis să părăsim plaja şi ne-am conformat. Dar nu înainte să arunce după mine cu bolovani care au trecut la cel mult 50 de centimetri de capul meu. Era un bolovan foarte mare”, a spus al doilea tânăr.

Pe al treilea clujean l-au bătut cel mai grav. „Pe colegul nostru l-au bătut foarte tare. I-au dat pumni şi picioare şi se văd şi rănile pe el foarte tare”, au spus cei doi.


Pe lângă bătaia primită, telefoanele şi ochelarii de soare le-au fost distruse.

Speriaţi de scandalurile de pe malul mării, trei dintre clujeni au ales să-şi anuleze concediu şi s-au întors acasă.


Clujenii au depus plângere împotriva salvamarilor.

Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România nu au putut fi contactaţi telefonic pentru un punct de vedere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter