Actualitate

REVOLTĂTOR Csibi Barna batjocorește iar tricolorul - VIDEO

Extremistul maghiar Csibi Barna, cunoscut pentru că a "spânzurat" în centrul municipiului Miercurea Ciuc o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu, a făcut un nou gest denigrator la adresa simbolurilor româneşti.

Csibi Barna a  batjocorit tricolorul românesc în cadrul unei acţiuni antiromâneşti desfăşurate în oraşul Nyiregyhaza din Ungaria. Celebru după ce a spânzurat, în urmă cu câţiva ani, o păpuşă ce-l simboliza pe Avram Iancu, Barna a organizat o acţiune antiromânească în oraşul Nyiregyhaza, din Ungaria.


Acesta a batjocorit tricolorul românesc, rupându-l în bucăţi şi aruncându-l pe jos. În plus, Barna avea un mesaj ofensator și pe tricou.

Românii din Diaspora îi cer preşedintelui Klaus Iohannis pedepsirea lui Csibi Barna.


“Într-o postare video, spre deliciul radicalilor şi extremiştilor maghiari, Csibi Barna batjocoreşte din nou Tricolorul, pe care l-a rupt în bucăţi în public, în timp ce purta un tricou care arată cum un secui îl bate pe un român. (...) Ultima ispravă anti-românească şi împotriva însemnelor naţionale a lui Csibi Barna nu trebuie să rămână nepedepsită de lege, pentru că se creează un precedent periculos care va îndemna la încălcarea tuturor simbolurilor naţionale de acum încolo de către radicalii unguri. (...) Vă sugerăm să dispuneţi declararea lui Csibi Barna ca persona non-grata în România şi retragerea cetăţeniei române, pentru ca acest individ care calcă şi rupe la propriu simbolurile naţionale nu merită să o deţină şi să se bucure de protecţia şi beneficiile acesteia. Numeroşi basarabeni şi-ar dori cetăţenia română şi nu o obţin, în schimb Csibi Barna o batjocoreşte cu premeditare”, se arată într-o scrisoare deschisă adresată lui Klaus Iohannis şi semnată de Ionică Armanca redactor şef „Jurnalul Românesc”, Viena.

abonare newsletter