Actualitate

Se închid şi rampele de gunoi de la Dej şi Câmpia Turzii

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a predat amplasamentele depozitelor neconforme de deşeuri de la Dej şi Câmpia Turzii, din cadrul obiectivului de investiţii „Închidere şi ecologizare depozite neconforme de deşeuri urbane din judeţul Cluj”.

Predarea în vederea închiderii respectivelor amplasamente ale depozitelor de deşeuri urbane neconforme de la Dej şi Câmpia Turzii s-a desfăşurat în prezenţa echipei Unităţii de Implementare a Proiectului „Management Integrat al Deşeurilor” din cadrul Consiliului Judeţean Cluj, a reprezentanţilor autorităţilor locale şi a executantului.

Închiderea acestor două rampe neconforme reprezintă etapa a doua şi ultima a contractului privind proiectarea şi execuţia obiectivului de investiţii „Închidere şi ecologizare depozite neconforme de deşeuri urbane din judeţul Cluj”, prima etapă având loc în data de 12 iunie, când au fost predate amplasamentele depozitelor neconforme de deşeuri de la Pata Rât,  Huedin, Turda şi Gherla.


Lucrările la cele două amplasamente vor viza, în principal, reconfigurarea lor şi acoperirea cu un strat de pământ peste care se va realiza o înierbare a întregii suprafeţe, urmând a fi efectuate, totodată, lucrări de drenaj, puţuri de captare a biogazului, drumuri de acces, sisteme de colectare a apelor pluviale.

„Am participat astăzi, alături de responsabilii de proiect, la predarea amplasamentelor ultimelor două depozite neconforme de la Dej şi Câmpia Turzii. Am reuşit ceea ce ne-am propus, aceste lucrări, deloc ieftine, urmând a fi efectuate cu fonduri europene iar banii de la bugetul judeţului pe care îi economisim în acest fel îi vom folosi pentru derularea altor proiecte prioritare pentru judeţ. Chiar dacă durata totală a lucrărilor de închidere a celor şase depozite neconforme de deşeuri e de 12 luni, vom urmări îndeaproape toate operaţiunile şi vom oferi executantului tot sprijinul necesar astfel încât durata lucrărilor să fie mult mai scurtă” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.


Procedura de achiziţie publică a lucrărilor de proiectare şi execuţie a obiectivului de investiţii „Închidere şi ecologizare depozite neconforme de deşeuri urbane din judeţul Cluj” a demarat în luna octombrie 2014.

Asocierea SC Geiger Transilvania SRL - Wilhelm Geiger Gmbh&CP.KG-Coplan Consultanţi Arhitecţi Ingineri SRL se va ocupa de închiderea depozitelor Dej şi Câmpia Turzii contra sumei de  8.098.330,08 lei fără TVA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter