monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Ţigări de contrabandă, în valoare de 74.000 de euro, confiscate de la un şofer - VIDEO

Peste 450.000 de ţigarete, în valoare de circa 74.000 de euro, au fost confiscate, în urma unui control în trafic. Şoferul care le transporta a fost reţinut pentru 24 de ore, iar autovehiculul cu care se efectua transportul a fost indisponibilizat.

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din judeţul Maramureş, a fost reţinut vineri, 19 iunie, pentru 24 de ore, pentru contrabandă şi deţinere în afara unui antrepozit fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete.

Totodată, bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul cu numar fals de înmatriculare.


La data de 18 iunie, în jurul orei 23:30, şoferul a fost oprit în trafic, pentru control, pe DN1 C în Gherla.

În urma verificării autoutilitarei, au fost descoperite 460.000 de ţigarete de contrabandă, cu o valoare totală de piaţă de circa 74.000 de euro. Acestea se aflau ascunse în spaţiul existent între cabina şoferului şi platforma carosată a vehiculului.


Ţigările au fost ridicate, iar autoutilitara folosită la transport, în valoare de circa 15.000 de euro, a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor.


De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autoutilitara nu era înmatriculată, iar numerele aplicate erau false.

„Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla”, au declarat reprezentanţii IJP Cluj.