Actualitate

Ce spun vânzătoarele CTP după instalarea automatelor de eliberare a biletelor și abonamentelor

Primăria Cluj-Napoca a început amenajarea stațiilor de transport în comun dotându-le cu dispozitive de emitere a biletelor și abonamentelor.

Automatele de eliberare a biletelor și abonamentelor au fost montate în stațiile CTP. Acestea funcționează într-un interval orar și pe baza unui soft. Momentan, afișează numele stației, ora, data și meniul.

Unele vânzătoare încearcă să se adapteze la această schimbare.


”Am 44 de ani, majoritatea suntem așa, alții și mai în vârstă. Cine te mai angajează la vârsta asta? Aici la alimentară? Asta e, ne vom descurca cum putem. Totul se dezvoltă. Începem să ne automatizăm și să fie înlocuit omul cu robotul și o să ajungem să fim înlocuiți de tot. Nu înțeleg de ce nu lucrează roboții în locul nostru și noi să fim plătiți?”, spune o angajată CTP Cluj-Napoca.

Alte vânzătoare sunt realiste: ”Asupra celor tineri și foarte tineri au un impact bun. Ei se vor descurca. Dar oamenilor în vârstă sau de vârsta a doua le va fi greu. Aici vor repede! Vin la noi și spun: Hai doamnă, un bilet! Dați-ne repede! De aia zic, nu e pregătită societatea noastră încât să așteptăm un om care stă la coadă.  Vor veni oameni care își fac abonamentul cu cardul. Durează 5 minute și celui care îi trebuie bilet și vine din spate și are troleibuz, ori se bagă în față ori pleacă fără bilet. Probleme pot să apară: să nu funcționeze softul sau noaptea să fie vandalizat aparatul”, este de părere o altă vânzătoare de bilete.


De la un trecător la altul, părerile sunt împărțite: ”E mai bine să rămână casele de bilete. Nu o să fie așa haos și o să meargă mai repede treaba. Oricum oamenii mai în vâstă nu o să știe să folosească aparatele. Chiar dacă o să fie ajutați, tot o să fie niște cozi infernale. Și dacă vrea cineva să afle ce autobuz să ia ca să ajungă undeva pe cine întreabă? Pe aparat?”.

Altă persoană suține că: ”Trebuie să le scoată! Gândiți-vă la angajatele alea în ce condiții stau...iarna tremură de frig și iarna se sufocă de la căldură!”


Articol scris de Alin Oltean, Mădălina Chilici şi Dragoş Pavăl, studenţi la Departamentul Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II

abonare newsletter