Actualitate

Aproximativ 500 de clujeni au cerut, în stradă, demisia premierului Ponta FOTO

Clujenii au protestat, joi seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca şi au cerut demisia premierului Victor Ponta, după votul din Parlament de acum câteva zile. Deşi iniţial îşi anunţaseră participarea aproximativ 2.000 de persoane, la eveniment au fost prezenţi aproximativ 500.

Protestul a început în Piaţa Unirii la ora 19:30, iar participanţii au mers pe traseul Bulevardul Eroilor - Bulevardul 21 Decembrie, întorcându-se în Piaţa Unirii.

Protestatarii au scandat "Jos Ponta", "Demisia", "Ponta, dă-te dus, du-te după Rus", "Victor Ponta, nu uita, te aşteaptă DNA", "Iliescu, nu fi trist, Victor Ponta-i comunist", iar apoi au pornit într-un marş pe principalele artere din centrul oraşului.


Un Mickey Mouse de pluş a fost târât pe jos pe tot parcursul protestului, fiind ros de câini şi la final legat şi atârnatt de o bară.

Cei prezenţi la eveniment au purtat cu ei steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, dar şi afişe cu mesaje critice la adresa premierului Victor Ponta, precum “Victor, plagiator, infractor”, “Mai bine golan decât PSD-ist”, “Premier penal, marş la tribunal”, “România coruptă e o ţară pierdută, demisia”, “Jos Şovolanii”, “Victoraş, eşti pe făraş” şi “Ne-am săturat de voi, de corupţie".


De asemenea, participanţii la protest au afişat mesaje împotriva fostului ministru al Transporturilor Ioan Rus, care a demisionat joi, după ce a adresat jigniri la adresa românilor care muncesc în străinătate.

Protestul s-a încheiat la ora 20.00, participanţii întorcându-se în Piaţa Unirii.


Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Articol scris de Mădălina Chilici şi Alin Oltean, studenţi la Departamentul de Jurnalism, FSPAC-UBB


Fotografii realizate de Alexandra Şendroiu şi Saul Pop, studenţi la Departamentul de Jurnalism, FSPAC-UBB

Ultimele Stiri
abonare newsletter