Actualitate

Taximetriştii de la aeroport, luaţi din nou la puricat. Ce nereguli au descoperit poliţiştii

Poliţiştii clujeni au acţionat pentru depistarea neregulilor în desfăşurarea serviciilor de taximetrie şi rent-a-car. În urma verificărilor, s-a impus aplicarea a 10 amenzi contravenţionale, de peste 4.000 lei.

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca, cu sprijinul poliţiştilor locali, au acţionat în zona Aeroportului Internaţional ,,Avram Iancu” Cluj. Activitatea a vizat respectarea legislaţiei privind desfăşurarea activităţii de taximetrie şi rent-a-car cu asigurarea şoferului.

În cadrul acţiunii au fost verificate peste 40 de taximetre și mai multe societăți care efectuează transport de persoane. În urma controlului, pentru neregulile constatate, politiştii au fost nevoiţi să aplice 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 4.400 de lei.


“Două firme de taximetrie au fost amendate pentru angajarea unor persoane care nu posedă atestat profesional, iar cei care prestau activitatea au fost sancţionaţi pentru desfășurarea activității de taximetrie fără documentele prevăzute de lege. Totodată, s-au aplicat amenzi pentru lipsa avizului metrologic a aparatului de înregistrat, precum și pentru alte nereguli constatate”, transmite IPJ Cluj.

Articol scris de Ana Caşu, studentă la Departamentul de Jurnalism, FSPAC-UBB, anul I

Ultimele Stiri
abonare newsletter