Actualitate

O fundație a prinţului Charles va reabilita casele săseşti din România

Prinţul Charles, care se află într-o vizită privată în România, îşi lansează, marţi, propria fundaţie în ţara noastră, la Viscri, în judeţul Braşov, fiind vorba despre o organizaţie caritabilă care urmăreşte să sprijine păstrarea patrimoniului, agricultura şi dezvoltarea durabilă.

Potrivit unui comunicat al Fundaţiei Prinţul de Wales România, moştenitorul coroanei britanice are, prin fundaţia sa caritabilă din Marea Britanie - The Prince of Wales's Charitable Foundation -, o casă săsească în satul Viscri, judeţul Braşov, pe care a oferit-o fundaţiei sale din România.

„Este cunoscut că Alteţa Sa Regală are o afecţiune aparte pentru România, el ajungând prima dată în Transilvania în 1998. Prinţul de Wales a descoperit atunci o zonă rurală idilică, în mare parte dispărută din Marea Britanie”, arată sursa citată.


În comunicatul citat se arată că „o bună parte a activităţilor noii fundaţii” vor avea loc la Viscri, proprietatea deţinută de moştenitorul coroanei britanice urmând să fie restaurată şi transformată în Centrul de Pregătire al Prinţului de Wales în Transilvania. Centrul va avea o sală de conferinţe unde vor putea fi găzduite până la 70 de persoane, o cafenea şi posibilităţi de cazare „ce vor veni în sprijinul comunităţilor locale şi a miilor de vizitatori ce ajung în satul Viscri în fiecare an”

Astfel, cu ajutorul Fundației Prințului Charles, casele săseşti vor primi o nouă șansă de supraviețuire, după ce, în anii ’90, au fost vândute de samsari, fără acte şi fără ştiinţa foştilor proprietari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter