Actualitate

Experienţă inedită la TIFF 2015! 31 de poveşti despre febra fotbalului văzute din piscină

Un concept inedit, pentru prima dată la TIFF, a fost Cine-piscină. În costume de baie, cu un cocktail în mână, spectatorii au putut urmări din piscina Hotelului Belvedere filmul „Short Plays”.

Zeci de oameni au fost prezenţi în piscină şi au aşteptat, împreună cu Tudor Giurgiu lăsarea serii. Desi ora începerii era 20:30, proiecţia s-a amânat cu mai bine de o oră, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe pasionaţii de fotbal, şi nu numai, să rămână la proiecţie.

Sub regia lui Gaspar Noe, Carlos Reygadas, Vincent Gallo, Karim Ainouz, „Short Plays” a fost foarte aşteptat de către publicul clujean.  


„Sunt aici atât pentru acestă idee ingenioasă de a se face proiecţie de film, cât şi pentru cele 31 de poveşti despre fotbal. Sunt curios dacă în piscină fotbalul se vede altfel”, a declarat un spectator.

Ideea cu care TIFF 2015 a venit a fost apreciată nu doar de bărbaţi, ci şi de femei, care păreau să fie într-un număr mai mare decât cel al bărbaţilor.


„Proiecţia mi se pare un plus de idee pentru Cluj, o modalitate prin care tinerii se pot relaxa. Mă bucur că TIFF a venit cu ceva nou şi am ales acest tip de film deoarece mi se pare o idee genială”, a precizat una dintre spectatoare.

Combinaţia dintre înot şi fotbal a fost, de asemenea, foarte apreciată, în special de către publicul feminin.


„Eu am venit aici pentru două dintre poveşti, însă am venit şi pentru faptul că acestă combinaţie dintre înot şi fotbal mi se pare una foarte bună. Să vezi un film din piscină mi se pare mult mai relaxant”, a conchis o altă spectatoare.

Articol scris de Florina Homei, studentă la Departamentul de Jurnalism, FSPAC-UBB, anul I

abonare newsletter