Actualitate

Microsoft a anunţat data oficială de lansare pentru Windows 10. Care sunt noutăţile sistemului de operare - VIDEO

Aşteptările utilizatorilor Windows pentru versiunea 10 a sistemului de operare vor lua sfârşit la mijlocul acestei veri, conform unui anunţ oficial făcut, luni, de compania Microsoft.

Data oficială de lansare a sistemului Windows 10 va fi 29 Iulie 2015, potrivit anunţului postat pe blogul companiei. Începând cu această dată, utilizatorii Windows 7 şi Windows 8.1 îşi vor putea actualiza gratuit sistemele de operare, dacă vor descărca noul soft în primul an de la lansare.

Actualizarea va fi de asemenea gratuită pentru telefoanele cu soft Windows Phone 8.1, precum şi pentru sistemul de jocuri Xbox One.


Noutăţile Windows 10, prezentate de Microsoft încă de la începutul acestui an, includ un motor de căutare diferit şi un asistent digital cu comandă vocală, pe nume Cortana. Acesta din urmă a făcut, de altfel, şi anunţul oficial privind data de lansare, printr-o înregistrare postată la începutul comunicatului.


Intitulat Microsoft Edge, noul motor de căutare este construit pentru a fi mai rapid decât browserul Internet Explorer, pe care Microsoft îl oferă în prezent utilizatorilor de calculatoare. Mai mult decât atât, noul motor de căutare va fi compatibil şi cu tablete, şi cu smartphone-uri, nu doar cu PC-uri.

O altă noutate adusă de Windows 10 vizează pachetul Office, unde, alături de caracteristicile versiunii 2016, utilizatorii noului sistem de operare vor avea ocazia să experimenteze o serie de aplicaţii universale pentru Word, Excel şi PowerPoint, disponibile individual.


Microsoft s-a confruntat cu dificultăţi în ultimii ani, pe fondul scăderii importanţei calculatoarelor în rândul clienţilor. De asemenea, compania americană nu a reuşit să producă un sistem de operare pentru tablete şi smartphone-uri care să concureze cu cele oferite de Apple şi Google.

Ultimele Stiri
abonare newsletter