Actualitate

Theeb la TIFF 2015, un real succes

Theeb, o poveste despre maturizarea unui băiat după moartea tatălui lui, a încântat publicul clujean, duminică, 31 mai, în Piața Unirii Open Air, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Sub regia lui Naji Abu Nowar, Theeb, care a câștigat Premiul secțiunii Orrizzoni - Veneția 2014, Cel mai bun debut - Camerimage 2014, Premiul juriului pentru Cea mai bună imagine - Cairo 2014, Cel mai bun debut și Premiul FIPRESCI - Londra 2014, a surprins publicul numeros prin originalitatea sa.

Povestea filmului îl aduce în prim plan pe Theeb, un „catelas”, care vede viața tribului său de beduini dată peste cap de sosirea unui ofițer al armatei britanice. Acesta, împreună cu fratele lui mai mare, Hussein, pornesc într-o călătorie periculoasă prin deșertul arab.


O ambuscadă îl determină pe Theeb să realizeze că, în ciuda vârstei fragede, trebuie să se ridice la nivelul calităților lupului de la care i s-a preluat numele.

În timp ce în Piața Unirii Open Air, sutele de oameni se delectau cu filmul Theeb, în Campus a avut loc ultima seară de TIFF, ce a adus un party pe cinste, la care au participat CTC („Controlul Tehnic de Calitate”), un proiect de hip-hop cu experiența din 1999 încoace, condus de Deliric și Vlad Dobrescu, iar noaptea s-a încheiat cu after party-ul sustinut de DJ Cris.


Articol scris de Iulia Popescu, studentă la Departamentul de Jurnalism, FSPAC-UBB, anul I

Etichete: tiff tiff 2015
Ultimele Stiri
abonare newsletter