Actualitate

Ce termene de finalizare au lucrările de modernizare a străzilor din centru

Conducerea Primăriei Cluj-Napoca avansează termene de finalizare a lucrărilor de modernizare a străzilor din centru, dar nu toate sunt respectate.

În zona centrală, străzile Memorandumului, I.C. Brătianu, Avram Iancu și Horea sunt în lucru din această primăvară. Primarul Emil Boc a dat termene de finalizare pentru fiecare din aceste patru străzi, dar în cazul unora fie a fost depășită, fie se apropie de data limită.

În urmă cu câteva zile, Boc a vizitat șantierul lucrărilor de pe I.C. Brătianu, ocazie cu care a declarat că în luna iunie vor fi încheiate lucrările. “Începând de marți, 19 mai, strada Brătianu a intrat în ultima etapă de finalizare, și anume pavarea trotuarelor cu granit. Până în prezent strada a fost asfaltată, au fost amenajate locurile de parcare, au fost montate bordurile la trotuare, au fost montați stâlpi noi de iluminat și au fost coborâte cablurile în subteran. Vor fi plantați 7 arbori. Lucrarea va fi finalizată în integralitate în luna iunie. Voi reveni cu detalii la începutul lunii iunie”, a afirmat Boc.


Luni, lucrările pe I.C. Brătianu erau aproape în același stadiu ca în urmă cu o săptămână: pe o parte trotuarul era decopertat, iar pe celalaltă se lucra la montarea pavajelor din granit. Teoretic, până în iunie mai sunt câteva zile, iar trotuarele sunt departe de a fi încheiate curând.

Pe Horea, lucrările se încheie pe bucăți 

Modernizarea străzii Horea a început în 30 aprilie. În urmă cu aproximativ o săptămână, conducerea Primăriei anunța că banda dreaptă în direcția Pod Horea - Gară era la stadiul de fundație de piatră spartă (pe care se aplică asfaltul) până la intersecția cu strada Cloșca, banda urmând să fie redată circulației în 22 mai. Termenul nu a fost respectat în totalitate, lucrările fiind finalizate doar pe jumătate din banda dreaptă.


 Banda stângă în direcția Gară (de la strada Crișan până la strada Caragiale) se află la stadiul de săpătură și va fi adusă la stadiu de asfalt în 18 iunie.

Pe tronsonul strada Cloșca – Gară, lucrările se vor finaliza până la data de 1 august.


În 10 iunie, trotuarul pe partea stângă va fi gata

 “Benzile 1 și 2 în direcția Centru - Mănăștur: redate circulației rutiere. La fel și banda dedicată pentru autobuz (direcția Mănăștur - Centru) este funcțională, cu caracter provizoriu, până la finalizarea celei în lucru. Trotuarul partea dreaptă (direcția Centru - Mănăștur) pavat cu granit va fi finalizat luni, 18 mai, cu excepția pietrei cubice care se va pune la canale, stâlpi de iluminat și alveole. Se lucrează la decopertare și asfaltare la banda dedicată transportului în comun (direcția Mănăștur - Centru). Marți, 19 mai, va fi turnat primul strat de asfalt, joi, 21 mai, al doilea strat de asfalt și vineri, 22 mai, banda va fi redată circulației rutiere. Trotuarul de pe partea stângă (direcția Centru - Mănăștur) va fi finalizat până la data de 10 iunie. După finalizarea lucrărilor, vom planta tei cu balot pe strada Memorandumului, în alveolele prevăzute în proiect", a spus Emil Boc recent.

Trotuarele pe partea dreaptă nu sunt finalizate în totalitate la ora actuală.  

abonare newsletter