monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Moții din Cluj s-au răsculat joi seara pentru că nu erau lăsați să fure lemn din pădure

Mascații au intervenit pentru ca pădurarii să nu fie linșați de către cei care au tăiat ilegal lemnul din pădure.

Peste 20 de localinici din loclaitatea Măguri din Cluj s-au revoltat, joi seara, 14 mai, împotriva pădurarilor de la Direcția Silvică Cluj, care nu i-au lăsat să scoată lemnul furat din pădure. Pentru calmarea spiritelor a fost nevoie de intervenția jandarmilor din forțele speciale și a polițiștilor de la DIAS.

Potrivit unor localnici, pădurea din care a fost furat lemnul, estimat la o cantitate de 80 de metri cubi, aparține Composesoratului Măguri. „De curând, cele 2.000 de hectare de  pădure au rămas fără pază din cauză cu nu a mai fost achitat acest serviciu. Joi, mai mulți localnici au intrat în pădure și au început să taie în voie lemn. Spre seară, pădurarii de la Direcția Silvică au încercat să îi împiedice să transporte lemnul tăiat ilegal, dar a ieșit scandal mare de tot”, spune un localnic, potrivit evz.ro


Comisarul șef Valentin Rusu, adjunct al șefului IPJ Cluj, a declarat că Direcția Silvică Cluj a solicitat sprijin atât Poliției, cât și Jandarmeriei. 

„Ne-au cerut sprijin pentru a nu avea probleme. Au găsit o canitate mare de lemn tăiat și pădurarii au vrut să îl transporte în curtea Ocolului Sivilc din zonă, dar au fost împiedicați de localnici. Ca să nu iasă scandal  am trimis forțe în zonă”, a spus comisarul Rusu.