Actualitate

Eurovisionul trece, minciuna rămâne

La trei luni de la scandalul legat de finala națională Eurovision, încă nu se știe cine este vinovat că Clujul a pierdut ocazia de a găzdui un eveniment cu mediatizare internaţională.

Romeo Couți, director TVR Cluj Romeo Couți, director TVR Cluj

Concursul Eurovision, etapa națională s-a încheiat demult, între timp trupa Voltaj, câștigătoarea finalei din România, a plecat la Viena unde, în perioada 19-23 mai, va avea loc Eurovision 2015, dar nu se știe încă cine este vinovat de tot scandalul legat de organizarea competiției la Craiova.

În februarie, conducerea TVR preciza că tuturor studiourilor teritoriale (Cluj, Timișoara, Târgu-Mureș, Craiova și Iași) li s-a cerut să stabilească parteneriate media cu primăriile din localitate pentru organizarea finale Eurovision.


Conducerea TVR Cluj nici măcar nu a luat legătura cu Primăria Cluj-Napoca, dovada în acest sens fiind o declarație a primarului Emil Boc. „Am aflat după ce s-a stabilit că finala va avea loc la Craiova, despre acest eveniment. Nu am fost contactat de domnul director al TVR Cluj, Romeo Couţi, în această problemă”, a declarat Boc, în luna februarie.

I-a cerut public dovada că a vorbit cu Primăria

După ce s-a iscat un adevărat scandal pe această temă, Radu Carp, membru al Consiliului de Administrație al SRTv, i-a solicitat public lui Romeo Couți să prezinte dovada că a contactat conducerea Primăriei Cluj-Napoca pentru organizarea concursului Eurovision.


“În condiţiile în care TVR a precizat, la solicitarea presei, că procesul de selecţie a locului de desfăşurare a preselecţiei naţionale a competiţiei Eurovision 2015 a inclus luarea în calcul a tuturor celor cinci studiouri teritoriale (Cluj, Timişoara, Targu-Mures, Craiova şi Iaşi) şi că acestor studiouri li s-a cerut să stabilească parteneriate cu administraţiile publice locale în vederea organizării acestui eveniment, vă solicit public să prezentaţi documentele care atestă solicitarea TVR care v-a fost adresată, precum şi dovada contactării de către TVR Cluj a autorităţilor administraţiei locale (Primărie, Consiliu Judeţean)”, spunea Radu Carp în scrisoarea deschisă adresată lui Couți.

“Nu s-a întâmplat nimic de atunci”

Din februarie și până în acum, conducerea TVR Cluj nu a făcut nimic, nu a prezentat niciun document, nicio dovadă că a propus Primăriei parteneriatul respectiv. “Nu s-a întâmplat nimic de atunci, nu s-a făcut absolut nimic”, a precizat Radu Carp pentru Monitorul de Cluj.


Pe de altă parte, Carp a spus că nu se știe dacă există vreun document cu privire la parteneriatul cu Craiova. “Aici este ceva bizar cu oferta de la Craiova. Nimeni nu a văzut niciun document de la Craiova. Știți foarte bine că domnul Zgabercea (Cristian Zgabercea, producător general al TVR– n.r.) a gestionat organizarea Eurovisionului”, a adăugat Radu Carp.

Contactat miercuri de reporterii Monitorul de Cluj, producătorul general al TVR, Cristian Zgabercea, a insistat că Romeo Couți a vorbit cu Primăria Cluj-Napoca, dar când a fost întrebat dacă directorul TVR Cluj a prezentat dovada, Zgabercea a “pasat” sarcina către Radu Carp. “Întrebați-l pe domnul Carp dacă a prezentat dovada. Domnul Couți a anunțat Primăria, a vorbit cu ei”, a declarat Zgabercea.


La trei luni de la scandalul legat de Eurovision, producătorul general al TVR insistă că “cea mai bună ofertă a fost a Primăriei Craiova”. Deşi, potrivit lui Radu Carp, nici pe aceasta nu a văzut-o nimeni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter