Actualitate

Update: Alegerile pentru Corpul Profesional al Mediatorilor Cluj s-au încheiat. Aurora Cîrlig a fost desemnată Președinte

În urma numărării voturilor valabil exprimate, posturile pentru cei doi vice-preşedinţi au fost ocupate de mediatorul Victoria Graur, de profesie jurist, și Laura Elena Pop Chiorean, de profesie avocat.

Aurora Cîrlig Aurora Cîrlig

UPDATE: Președintele Corpului Profesional al Mediatorilor Cluj este Aurora Cîrlig.

Aurora Cîrlig are 42 de ani, iar în ultimii 6 ani a luptat constant pentru promovarea, informarea și conștientizarea populației despre existența acestei profesii liberale.


„Mulțumesc colegilor pentru voturile acordate. Aceste voturi reprezintă, de fapt, încrederea pe care mi-au acordat-o. Rezultatul de astăzi reprezintă o încununare a muncii depuse în ultimii 6 ani. Greul de-abia de acum începe, însă promit că nu îmi voi dezamăgi colegii”, a declarat Președinta Corpului Profeaional al Mediatorilor Cluj, Aurora Cîrlig.

------------------------------------------


Prin Hotărârea nr. O/4/25.03.2015, Consiliul de Mediere din România a decis organizarea teritorială a Corpului Profesional al Mediatorilor - C.P.M.J., care se constituie de drept din totalitatea mediatorilor al căror sediu profesional principal se află în raza teritorială a fiecărui C.P.M.J. Corpul Profesional al Mediatorilor  va fi format dintr-un președinte, doi vice-președinți și un reprezentant pe lângă Curtea de Apel, aleși cu majoritate de voturi din numărul total al mediatorilor clujeni cu drept de vot.

S-au înscris în cursă 6 mediatori pentru Corpul Profesional al Mediatorilor și 6 mediatori pentru poziția de reprezentant pe lângă Curtea de Apel.


Inițiator și susținător al acestui proiect, Președintele Consiliului de Mediere România, Mugur Bogdan Mitroi, este la Cluj pentru validarea acestor alegeri. „Strategia Consiliului de Mediere își propune un răspuns eficient al profesioniștilor în mediere la nevoile societății civile în ansamblu și la nivelul instituțiilor statului, atât centrale cât și județene”, a declarat președintele Consiliului de Mediere.

Prin această organizare județeană, Corpul Profesional al Mediatorilor dorește să răspundă eficient la sistemul judiciar și la directivele europene, adică la modificările legislative preconizate să fie aplicate din 9 iulie 2015, ce se referă la rezolvarea situațiilor conflictuale dintre consumatori și producători.


Aurora Cîrlig, mediator de profesie, este unul din candidații pentru postul de Președinte al CPMJ. „Din anul 2009, am început lungul drum al voluntariatului în promovarea medierii și a mediatorilor. Împreună cu alți colegi, în anul 2010 am înființat asociația Colegiul Mediatorilor din Regiunea de Nord-Vest (CMRNV), asociație care astăzi reprezintă un nume cu greutate în mediere. Veneam dintr-un domeniu tehnic, dar cu un bagaj profesional de aproape 20 de ani. La fel ca mulți dintre colegii mei, m-am confruntat cu aceleași ”greutăți” financiare: închirierea unui spațiu (chirie, utilități, consumabile), promovare, organizare și participare la seminarii, dezbateri, conferințe locale, naționale și internaționale. În tot acest timp am luptat în a face tot mai cunoscută medierea.
Toată această experiență m-am angajat să o pun în ajutorul tuturor mediatorilor care sunt la început de drum și nu numai”, a declarat Aurora Cîrlig.

Asigurarea unei permanențe a mediatorilor pentru fiecare instanță în cauzele identificate de acestea ca fiind oportune medierii, asigurarea calității actului de mediere, practică unitară, monitorizarea activității mediatorilor în raport cu instanțele, parchetele și celelalte instituții administrativ-teritoriale, în scopul eliminării disfuncționalităților și stabilirii unei strategii eficiente în relația cu sistemul judiciar, sunt doar câteva din avantajele acestui sistem de organizare.


„Am putea spune că medierea prinde rădăcini. Este evident progresul profesiei și al mediatorilor care se pun în slujba cetățeanului contribuind în mod rapid, eficient și elegant la rezolvarea litigiilor cetățenilor, societăților comerciale, administrației etc.”, a afirmat mediatorul clujean Aurora Cîrlig.

Ultimele Stiri
abonare newsletter