Actualitate

Expoziție cu tematică etnografică la Muzeul de Istorie al UBB Cluj

Muzeul de Istorie a Universităţii Babeş-Bolyai va găzdui joi, 14 mai 2015, vernisajul expoziţiei temporare pe teme de etnografie, intitulată ,,Banatul la 2014. Chipuri, potrele, molăraiuri”.

Expoziţia cuprinde imagini din Banatul istoric, realizate în cadrul proiectului „Living Heritage, an Unlimited Resource for Tourism Development, IPA Cross-Borders”, derulat de Universitatea de Vest din Timişoara, în parteneriat cu Municipalitatea Kikinda (Serbia), Camera de Comerț și Industrie a județului Timiș și Institutul Intercultural din Timișoara.

Fotografiile etnografice au fost făcute de studenți ai secțiilor de Studii culturale și Geografie în șapte areale din Banatul istoric și anume: Herneacova – Recaș și Făget (jud. Timiș), Caransebeș, Herculane (jud. Caraș- Severin), Dubova (jud. Mehedinți), Kikinda (Serbia), respectiv Uzdin – Nicolinț (Serbia).


Lucrările expuse prezintă cinci teme majore (oameni, peisaje pitorești, tradiții de neuitat, case, hrană) şi vor putea fi văzute gratuit şi cu ocazia Nopţii Muzeelor din 16 mai 2015, între orele 19-24.

Ultimele Stiri
abonare newsletter