monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Un tânăr din Cluj, urmărit internaţional pentru tâlhărie şi lipsire de libertate în Austria, prins de poliţişti

Un bărbat de 30 de ani urmărit internaţional, din localitatea Recea Cristur, a fost prins la data de 7 mai de poliţiştii clujeni.

sursa foto: unirea.ro

Pe numele acestuia, autoritățile judiciare din Austria au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie gravă, lipsire de libertate, înstrăinarea mijloacelor de plată, reținere de documente și o infracțiune la regimul armelor.

Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța competentă a dispus arestarea pentru 30 de zile.


Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, până la predarea către autoritățile judiciare din Austria.

În perioada 30 aprilie — 8 mai, în urma schimbului suplimentar de informații prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională — Inspectoratul General al Poliției Române, au fost localizate, pe teritoriul României, 156 de persoane care făceau obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).