Actualitate

Horea Uioreanu atingea cu batista PLICURILE CU BANI pe care le primea

Fosta secretară a lui Horea Uioreanu, Rocsana Contraș, a povestit anchetatorilor despre plicurile cu bani pe care le primea şeful său. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj se temea să atingă banii şi punea mâna pe aceştia doar cu batista.

Rocsana Contraș a fost audiată ca martor și a povestit despre un moment în care președintele Uioreanu a primit un plic în care se aflau 45.000 de lei și a intrat în panică, informează evz.ro. De frică să nu fie o capcană, Uioreanu a atins respectivul plic cu o batistă, pentru nu lăsa amprente. Plicul a fost adus de directorul general de la firma DIFERIT SRL, din Cluj Napoca, abonată la lucrări publice, Grigore Vădean.

"În timp ce eram singură în secretariat s-a prezentat un domn care avea asupra lui un plic de culoare maro, voluminos, pe care l-a pus pe masă spunând că este pentru domnul președinte. Deși l-am întrebat cum se numește și ce conține plicul acesta a refuzat să îmi spună, insistând că este pentru domnul președinte, după care a plecat lăsând plicul la mine pe birou", a declarat fosta secretară a lui Uioreanu.


În aceeași zi, la finalul programului, Uioreanu s-a întors la birou și s-a albit la față când a deschis plicul care era plin cu bani. Rocsana Contraș mai povestește că Uioreanu a refuzat să atingă plicul și că a intrat în biroul lui pentru a aduce o batistă.

"Președintele a intrat în biroul său, a luat o batistă cu ajutorul căreia a deschis plicul, constatând că erau bani, fără să pot spune despre ce sumă era vorba ... În continuare cu președintele ne-am dus la pază pentru a verifica camerele de supraveghere, am verificat registrul în care se consemnau persoanele care intrau în Consiliul Județean Cluj, însă nici domnul președinte nu și-a dat seama cine este persoana aceea", a mai spus Rocsana Contraș.


În noiembrie 2014, Curtea de Apel Cluj a dispus, printr-o sentinţă definitivă, înlocuirea arestului preventiv, care a durat mai bine de şase luni, cu arest la domiciliu. În aprilie 2015, judecătorii clujeni au decis înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

În 23 iunie 2014, Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter