monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Un dosar penal, redeschis pe numele lui Traian Băsescu

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu

Procurorii au decis să redeschidă un dosar penal pe numele lui Traian Băsescu, În acest dosar fostul preşedinte este acuzat de abuz în serviciu.

Pe numele său a fost depusă o plângere cu privire la trei imobile pe care le-ar fi restituit unui cetăţean american pe când era primar al Capitalei. Plângerea a fost depusă la Parchetul General în 2009, însă în 2010, procurorii au decis să nu înceapă urmărirea penală împotriva lui Traian Băsescu, din cauza imunităţii acestuia, relatează Digi24.ro

Acum, pentru că fostul şef al statului nu mai beneficiază de imunitate poate fi cercetat în dosar. În funcţie de motivarea deciziei, procurorii vor decide dacă îl audiază sau nu pe fostul preşedinte. 


De la încheierea mandatului, Traian Băsescu a fost audiat deja în dosarul de șantaj în care este urmărit penal după plângerea făcută de senatoarea Gabriela Firea.

În ianuarie, procurorul general al României a cerut o situaţie cu privire la dosarele penale care îl vizează şi pe Traian Băsescu, a căror soluţionare a fost suspendată în timpul celor două mandate ale sale ca şef al statului. Este vorba despre opt dosare penale în care nu s-a decis o soluţie până la acest moment: unul pe rolul Parchetului General, altul la DNA, un altul pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti şi cinci pe rolul DIICOT.