Actualitate

Strada Făget va fi modernizată. Primăria caută constructor

La doi ani după aprobarea proiectului în Consiliul Local, strada Făget ar putea intra anul acesta în reparații.

Strada Făget va fi modernizată. Primăria caută constructor Strada Făget va fi modernizată. Primăria caută constructor

Strada Făget va fi modernizată, după doi ani de la aprobarea proiectului în Consiliul Local. Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru desemnarea unui constructor care să se ocupe de reabilitarea străzii. Valoarea lucrărilor a fost estimată la peste 15 milioane lei, fără TVA, din care aproximativ 900.000 lei reprezintă cheltuieli diverse și neprevăzute. Potrivit caietului de sarcini, durata lucrărilor de modernizare va fi de opt luni de la data atribuirii contractului.

Termenul de depunere a ofertelor a fost 30 aprilie, procedura desfășurându-se online. Conform reprezentanților Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, în cursa pentru modernizarea străzii au intrat cinci firme: Antrepriza Reparații și Lucrări din Cluj-Napoca, Napoca Construcții, asocierea Viarom – Dacia Faber și Kiat. “Mâine (astăzi – n.red.) urmează deschiderea ofertelor și apoi analiza acestora, ulterior fiind desemnat câștigătorul”, au precizat reprezentanții Primăriei.


Dacă nu vor apărea contestații la rezultatele licitației, lucrările vor începe anul acesta.

Nu au fost făcute lucrări de zece ani

Drumul care va fi modernizat porneşte din Calea Turzii, la o distanţă de circa 5 kilometri de centrul oraşului, continuând spre comuna Ciurila şi satele aparţinătoare. Strada Făgetului se suprapune cu drumul judeţean 107R, la kilometrul 3, fiind limita până la care este administrat de Primăria Cluj-Napoca.


Pe strada Făget nu au fost realizate lucrări de reparaţii capitale în ultimii 10 ani. Au fost făcute doar reparaţii curente ajungând în urma exploatării şi intervenţiilor la diferite utilităţi într-o stare avansată de degradare, necorespunzând condiţiilor optime de trafic. Drumul prezintă văluriri, faianţări, burduşiri, etc. ceea ce arată că fundaţia este necorespunzătoare şi necesită reabilitare completă.

Conform Hotărârii de Consiliu Local, modernizarea străzii Făget este necesară din cauza stării proaste a carosabilului, degradat ca urmare a traficului rutier, a lipsei unui sistem de colectare a apelor de suprafaţă şi din cauza nedrenării apelor din împrejurimi.


Lungimea străzii este de 3 kilometri şi este lată de 7 metri, iar lungimea totală a reţelei de canalizare este de 4 kilometri.

În urma modernizării, strada va avea două benzi, trotuare și pistă pentru biciclete.

abonare newsletter