Actualitate

1 mai „in the Park”. GALERIE FOTO

De concerte, spații pentru citit, târguri și zone de amuzament pentru copii, au avut parte, ieri, cei aproximativ 3000 de clujeni care au ales Picnic in the Park în defavoarea unei escapade la munte sau la mare.

Clujenii au avut parte pentru prima dată de un astfel de eveniment organizat în Iulius Parc, creat special pentru a sărbători Ziua Muncii. „Acest eveniment este o combinație între dorința noastră de a face ceva de 1 mai și de a face ceva care să anunțe venirea Jazz in the Park, le-am combinat și a ieșit un eveniment de o zi, o alternativă de a-ți petrece timpul liber”, a declarat Alin Vaida, organizatorul Jazz in the Park.

Pe lângă concerte, oamenii s-au putut destinde paricipând la “Întâlnirile generației cu cheia la gât”, proiectul companiei independente de teatru Create.Act.Enjoy., unde au participat la jocuri precum: „Rațele și vânătorii”, „Țară, țară, vrem ostași!” sau au putut completa un oracol servind un Pepsi sau o gumă Turbo.


„Vrem să readucem în atenția oamenilor acele activități tipice copilăriei anilor '70, '80, '90 pentru că lumea mai nou nu mai iese în fața blocului, nu mai petrece timp pe afară”, a spus actrița Diana Buluga.

Pentru cei care au vrut să obțină o carte fără a cheltui un leu, a existat un stand unde era suficent să îți alegi o carte cu care să te pozezi și pe care să o setezi ca poză de profil pe Facebook. Pentru cei care au căutat piese vestimentare și accesorii unicat a fost şi un târg vintage, iar pentru copii a fost amenajată o zonă de amuzament în care au putut fi pictați pe față, iar un clovn i-a ajutat să nu se plictisească.


Clujenii care au ales să se distreze în această locaţie s-au declarat foarte mulțumiți de eveniment.

„Programul este foarte bine venit, mai ales de 1 mai. Așteptăm concertele și mi-ar fi plăcut dacă ar fi vremea mai faină, dar asta nu depinde de ei”, a spus Dana ( 23 ani).


De asemenea, o altă tânără a spus că acest tip de eveniment este foarte bine venit în contextul  în care Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului în 2015:

„Sunt mai multe activități, nu doar micii la grătar, cum era tradițional și ar trebui să se facă mai multe evenimente de acest gen, mai ales că orașul este și Youth Capital”, a precizat şi Ema (24 ani).


„Evenimentul e bine că susține tinerele talente sau mari artiști în devenire și este foarte bine venit”, este de părere Cristian (30 ani).

Prima ediție a evenimentului Picnic in the Park s-ar putea să nu fie și ultima. „Dacă feedback-ul comunității va fi bun, pe viitor, o  să-l continuăm și o să încercăm să-l facem pe mai multe zile, dacă evenimentul va cădea în weekend. Dacă va fi în timpul săptămânii, va rămâne de o zi”, a mai spus Alin Vaida.


Sfârșitul zilei a adus pe scenă trei trupe muzicale două românești, Basska și Mooonlight Breakfast și una din Serbia, Shazalakazoo, momentul culminant fiind adus de cei de la Moonlight Breakfast.

Articol scris de Roxana Nastor, student Jurnalism, FSPAC-UBB, anul III

Foto: Saul Pop, student Jurnalism, FSPAC-UBB, anul I

Ultimele Stiri
abonare newsletter