monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Un taximetrist „rechin”, prins de polițiștii clujeni la Aeroportul din Cluj

Polițiștii clujeni au efectuat vineri, 1 mai 2015, un control la taximetriștii și firmele de închiriat mașini de la Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" Cluj. Un clujean de fost prins de polițiști oferind servicii de taximetrie ilegal.

”Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca, cu spijinul poliţiştilor locali, au acţionat în zona Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj. Activitatea a vizat respectarea legislaţiei privind desfăşurarea activităţii de taximetrie şi rent-a-car cu asigurarea şoferului”, informează IPJ Cluj.

În urma controlului, pentru neregulile constatate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de peste 3.000 lei. De asemenea, mai mulți șoferi de taxi au fost sancţionaţi pentru pentru expirarea valabilităţii atestatului profesional, precum şi pentru opriri şi staționări neregulamentare pe carosabil şi în staţia de transport în comun.


Totodată, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat, de 53 de ani, din Cluj-Napoca, care presta servicii de taximetrie, deşi avea dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat.

Faţă de acesta se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.