monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Facebook a lansat apelurile video, în aplicația Messenger

Facebook a anunțat că pe aplicația mobilă Messenger pot fi realizate și apeluri video, pe lângă chat-ul tradițional și cel audio. Funcția este disponibilă în 18 țări, dar va fi extinsă.

Potrivit anunțului oficial, în partea din dreapta a ecranului va apărea icon-ul unei camere video, care va permite inițierea de apeluri video, fie prin WiFi, fie prin internet pe mobil.

Facebook anunță că funcția poate fi folosită și dacă unul dintre utilizatori folosește iOS, iar celălalt Android.


Cele 18 țări în care este disponibilă funcția de apelare video sunt: Belgia, Canada, Croația, Danemarca, Franța, Grecia, Irlanda, Laos, Lituania, Mexic, Nigeria, Norvegia, Oman, Polonia, Portugalia, Marea Britanie, SUA și Uruguay. Compania a anunțat însă că în perioada următoare serviciul va fi extins și în alte țări.

Facebook are planuri mari pentru Messenger, aplicaţia care pe mobil are peste 600 milioane de utilizatori, după ce în iulie 2014 chat-ul cu prietenii este posibil pe mobil doar prin aplicaţie, nu direct din Facebook. Mai mult, compania a anunţat pe 25 martie ca Messenger devine o platformă pe care dezvoltatorii sunt invitaţi să creeze diverse aplicaţii foto, video, dar şi de shopping.

Etichete: facebook