Actualitate

Sechestru pe bunurile imobile şi pe conturile deputatului PSD Sebastian Ghiţă

DNA a instituit sechestru, marți, 28 aprilie 2015, pe bunurile imobile şi pe conturi ale deputatului PSD Sebastian Ghiţă.

Deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat marți dimineața la DNA Ploieşti, unde a stat câteva zeci de minute. La ieșierea de la Direcția Națională Anticorupție, deputatul a afirmat că procurorii l-au înştiinţat că au instituit sechestru pe bunurile sale imobile şi pe conturi până la concurenţa sumei de aproximativ două milioane de euro, cât este calculat prejudiciul în dosarul în care este cercetat.

Ghiţă a spus că nu se consideră vinovat în acest dosar şi că nu îl cunoştea pe Iulian Herţanu la momentul la care firma acestuia a încheiat contract cu autorităţile din Prahova, contractul pe fonduri europene pentru extinderea reţelei de canalizare din oraşul Comarnic.


Întrebat dacă ia în calcul demisia din Parlament, el a răspuns negativ. ”Nu mă consider vinovat. Acest lucru îl poate stabili doar un judecător. În momnentul în care un judecător va stabili că am o vinovăţie, voi lua în calcul o astfel de măsură”, a spus Ghiţă, citat de Mediafax.

De asemenea, întrebat dacă îi este teamă că va ajunge după gratii, el a spus că fapta de care este acuzat nu se pedepseşte cu ”o măsură atât de dură”. ”Fapta nu e una care reclamă o măsură atât de dură. Legea nu prevede o pedeapsă atât de mare pentru presupusa faptă a mea şi de aceea nu sunt preocupat de această chestiune (posibilitatea de a fi condamnat la închisoare cu executare - n.r.)”, a spus Ghiţă.


El a mai spus că are încredere că procurorii ”vor vedea exact cum au stat lucrurile în judeţul Prahova”.

Întrebat dacă după 2016 îşi doreşte să mai facă politică, Ghiţă a afirmat că a intrat în politică ”cu inima deschisă” şi că îşi doreşte să îşi continue activitatea politică şi după încheirea actualului mandat de parlamentar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter