monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Weekend plin de accidente pe drumurile din Cluj

În acest sfârşit de săptămână, viteza excesivă şi neadaptată la condiţiile de drum, alcoolul şi indisciplina pietonilor au făcut noi victime pe raza judeţului Cluj.

foto arhiva

La data de 19 aprilie, ora 18:30, pe DN1 F, pe raza comunei Baciu, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea gravă a două persoane.

Un tânăr, de 23 de ani, din Gârbău, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1F, dinspre Zalău, înspre Cluj-Napoca, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra autoturismului şi a intrat în coliziune cu un autovehicul parcat. Ulterior, acesta şi-ar fi continuat deplasarea, acroşând o ţeavă de gaz şi gardul unui imobil din zonă.


La faţa locului, poliţiştii au stabilit că şoferul se afla sub influenţa alcoolului.

Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a pasagerei din dreapta, precum şi cu rănirea uşoară a conducătorului auto. Ambii au fost transportaţi la unitatea de primiri urgenţe pentru acordarea îngrijirilor medicale.


Valoarea pagubelor materiale a fost estimată la circa 10.000 de lei.

Totodată, ieri, ora 16:15, pe strada Mehedinţi din Cluj-Napoca, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală uşoară a unei persoane.


În fapt, un minor, de 12 ani, din Cluj-Napoca, în calitate de pieton, s-ar fi angajat neregulamentar  în traversarea străzii Mehedinţi, prin loc nemarcat şi fără să se asigure, fiind surprins şi accidentat de un autoturism.

În urma impactului, victima a suferit leziuni uşoare şi a fost transportată la unitatea de primiri urgenţe.


“Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au produs accidentele rutiere”, transmite IPJ Cluj.