Actualitate

Trei bărbaţi şi o femeie, reţinuţi de poliţişti pentru fals în acte

Patru persoane au fost reţinute de poliţişti după ce ar fi folosit acte false pentru a obţine credite.

În acest sens a avut loc  o percheziţie domiciliară şi a unui autovehicul şi o acţiune de prindere în flagrant.

Poliţiştii clujeni au reţinut, vineri, pentru 24 de ore, trei bărbaţi şi o femeie, bănuiţi de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, comise în diverse forme de participaţie penală.


În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acţiune de prindere în flagrant la sediul unei societăţi comerciale din Cluj-Napoca.

“Astfel, au fost surprinse două persoane, un bărbat de 43 de ani şi o femeie de 58 de ani, care ar fi achiziţionat produse (televizoare LCD), a căror contravaloare urma să fie achitată în baza unui contract de credit pentru nevoi personale”, precizează reprezentanţii IPJ Cluj.


Din cercetări a reieşit că bărbatul de 43 de ani, din comuna Fizeşu Gherlii, ar fi procurat documente false în vederea obţinerii creditului de la un bărbat de 45 de ani din Bonţida. Transportul produselor urma să se realizeze cu sprijinul unui alt bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Sânmartin.

Poliţiştii au descoperit, în autoturismul unuia dintre cei identificaţi, mai multe documente, certificate de garanţie a unor produse (congelatoare, frigidere, masini de spalat, televizoare, telefoane mobile şi accesorii), bunuri cu privire la care există  indicii că ar fi fost achiziţionate anterior de la diverse magazine din Cluj-Napoca, în baza unor documente care ar avea la bază adeverinţe de venit falsificate.


Pentru documentarea activităţii infracţionale, ieri, în jurul orei 19:00, poliţiştii au efectuat o percheziţie la locuinţa din Gherla a bărbatului de 45 de ani, în urma căreia au fost descoperite documente şi adeverinţe de venit, precum şi certificate de înregistrare a unor societăţi comerciale cu sediul în Gherla.

Actele identificate în timpul percheziţiilor, domiciliară şi auto, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


Prejudiciul creat unităţii bancare din judeţul Cluj urmează să fie stabilit.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor patru persoane, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter