Actualitate

Un profesor de franceză le RUPE URECHILE ELEVILOR. Este cercetat PENAL pentru rele tratamente aplicate copiilor

Profesorul suplinitor de franceză Ion Piţoiu de la Şcoala Octavian Goga din Cluj-Napoca este cercetat penal de către polițiștii de la Secția 4 din Cluj-Napoca pentru rele tratamente aplicate minorilor. Elevul care a căzut în mâinile profesorului Pițoiu a ajuns la Urgență cu o ureche care sângera.

Profesorul Ion Pițoiu, în vârstă de 27 de ani, predă limba franceză la Școala Octavian Goga din Cluj Napoca, fiind suplinitor. Pe numele lui Pițoiu a fost deschis un dosar penal deoarece obișnuiește să îi tragă foarte tare de urechi pe elevi, până le dă sângele, relatează evz.ro.

Ultimul incident a avut loc pe data de 17 februarie 2015, chiar în curtea școlii. Fără să știe nimeni care a fost motivul, lui Pițoiu i s-a pus „pata” pe un copil de nouă ani care se juca în apropierea porții de ieșire din școală. La un moment dat, profesorul de franceză s-a dus spre copil și l-a tras atât de tare de ureche încât i-a dat sângele.


Mama elevului susține că incidentul s-a petrecut în pauza de la ora 12:00, în curtea școlii. „După incident fiul meu a fost dus la cabinetul medical unde asistenta de serviciu a stabilit că trebuie să fie consultat de un specialist. După câteva ore am ajuns la un specialist de la Unitatea de Primire a a Urgențelor, urechea copilului fiind foarte umflată. Medicul ne-a comunicat că a suferit un traumatism pavilionar ureche dreaptă și a sesizat Poliția”, a povestit mama elevului agresat.

La scurt timp, polițiștii au demarat cercetările penale și au deschis un dosar penal în care profesorul Ion Pițoiu este cercetat pentru rele tratamente aplicate minorilor.


Inspectorul şef al Inspectorutului Şcolar Judeţean Valentin Cuibus nu a putut fi însă contactat telefonic de reporterul Monitorului de Cluj, pentru a exprima un punct de vedere, având telefonul închis.

„ISJ Cluj şi direcţiunea şcolii îl monitorizează în permanenţă pe profesorul de franceză“, a declarat Andreea Coroian, purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj.


Celebru pentru vorbele „de duh“

Profesorul de franceză a avut mai avut probleme cu elevii şi în trecut, pe care Monitorul de Cluj le-a semnalat.

În urmă cu câteva luni, părinţii susţineau că profesorul i-ar fi spus unei eleve din clasa a VII-a că „în viață nu contează ce ai în cap, ci «țâțele și curul»”. Părinții mai spuneau că profesorul suplinitor îi apostrofează pe elevi cu expresii precum „dobitoci, blegi, idioți, handicapați, proști, nebuni”, iar cei mici se simt stresați în urma orelor de franceză. Potrivit părinţilor, unei eleve care poartă ochelari i-ar fi spus, deranjat că se ridica să vadă mai bine la tablă „nici cu ochelari nu vezi?”, iar unii copii s-au încuiat în baie sau nu au venit la ora de franceză de teamă.


      

Citeşte şi: “În viaţă nu contează ce ai în cap, ci ţâţele şi curul”


Citeşte şi: „Maltratarea psihică" a elevilor, sancționată cu tăierea salariului

abonare newsletter