Actualitate

Cinci filme japoneze, proiectate în premieră naţională la Festivalul Filmului Japonez de la Cluj Napoca

Cinci filme japoneze vor fi proiectate în premieră naţională la Cluj-Napoca, în cadrul primei ediţii a Festivalului Filmului Japonez, care va avea loc în perioada 20 - 23 aprilie, deschiderea urmând să aibă loc în prezenţa ambasadorului Japoniei în România.

Andrei Aroneţ, organizatorul manifestării din partea cinematografului Victoria din Cluj-Napoca, a declarat, joi, că filmele vor fi subtitrate în limba engleză, intrarea la proiecţii fiind liberă.

„Cinci filme japoneze de succes, de dragoste, comedie şi desene animate vor fi proiectate în premieră naţională în cadrul primei ediţii a Festivalului Filmului Japonez care va avea loc în perioada 20 - 23 aprilie la cinema Victoria din Cluj-Napoca. Filmele vor fi subtitrate în limba engleză, intrarea la proiecţii fiind liberă”, a spus Aroneţ.


Potrivit acestuia, filmele sunt producţii recente, din anii 2009 - 2013, semnate de regizori niponi ai generaţiei tinere, recunoscuţi şi premiaţi în festivaluri din întreaga lume.

„Sperăm ca acest festival să devină unul de tradiţie în Cluj-Napoca, mai ales că sunt foarte multe persoane interesate de cultura japoneză”, a adăugat organizatorul.


Festivalul Filmului Japonez va fi deschis, luni seară, de ambasadorul Japoniei în Româniai, Keiji Yamamoto, care va asista la proiecţia filmului „După ce cad florile”.

Organizatorii evenimentului sunt Ambasada Japoniei în România, Japan Foundation şi cinematograful Victoria.

Ultimele Stiri
abonare newsletter