Actualitate

Dotări de 2 milioane lei pentru Cinema Dacia

Imobilul din Mănăştur care a găzduit fostul cinematograf Dacia se află în plin proces de modernizare.

Primăria Cluj-Napoca a postat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice un anunţ de licitaţie pentru dotările clădirii. Valoarea totală a dotărilor se ridică al aproape 2 milioane lei, banii fiind alocaţi din bugetul local. Vor fi cumpărate diverse tipuri de mobilier şi echipament plus aparatură video şi cinematografică. Contractul cu firma câştigătoare va fi încheiat pentru o perioadă de trei luni.

Termenul de finalizare a lucrărilor de modernizare este 10 septembrie 2015. Decizia de reabilitare a imobilului a fost luată în urma dezbaterilor cu cetăţenii din cadrul proiectului de bugetare participativă, o premieră naţională, cetăţenii fiind cei care propun cum şi pentru ce să fie cheltuit banul public. Lucrările de reabilitare a clădirii din Mănăştur costă aproximativ 2,7 milioane lei, banii fiind alocaţi din bugetul local. Proiectarea lucrărilor a fost realizată de asocierea 2 Invest – Civitas Proiectare, asociere care realizează şi modernizarea.


Clădirea a fost construită în anul 1981, după 1989 a funcţionat, un timp, ca cinematograf, apoi discotecă, după care s-a intrat într-o perioadă în care nu a mai fost utilizat deloc. În ultimii aproximativ 15 ani, a fost doar adăpost pentru oamenii străzii care au reuşit să îl incendieze de mai multe ori.

Înainte de începerea lucrărilor, clădirea fostului cinematograf Dacia se afla într-o avansată stare de degradare, cu interiorul incendiat, resturi de mobilier, scaune rupte, arse, igrasie, mormane de moloz şi tencuială căzută de pe pereţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter