Actualitate

Proiect ANL eşuat, transformat în bloc de locuinţe sociale după şapte ani

Primăria Cluj-Napoca a lansat licitaţia pentru proiectarea unui bloc de şase etaje cu locuinţe sociale. Proiectarea este estimată la 80.000 lei, fără TVA.

În anul 2008, au început demersurile pentru construirea unui bloc de locuinţe ANL pe strada Sighişoarei nr. 21, din cartierul Zorilor. La şapte ani distanţă, proiectul s-a schimbat şi în loc de locuinţe ANL va fi construit un bloc de locuinţe sociale. Iniţial, locuitorii din zonă s-au opus ridicării unui bloc din cauză că urmau să fie demolate garajele de pe stradă. Au fost înaintate petiţii către Primăria Cluj-Napoca, dar în ciuda nemulţumirii cetăţenilor, autorităţile locale au cedat terenul Agenţiei Naţionale de Locuinţe pentru ridicarea a două blocuri.

ANL nu a mai avut bani pentru construcţie

Între timp, ANL nu a mai avut fonduri pentru construirea locuinţelor, proiectul a fost amânat de la an la an, iar acum Primăria Cluj-Napoca a decis să facă locuinţe sociale pe terenul de pe strada Sighişoarei. Proiectul Primăriei a ajuns la etapa de proiectare care va costa 80.000 lei, fără TVA. În acest sens, a fost lansat un anunţ de achiziţii publice, firmele interesate fiind aşteptate să depună ofertele până în 17 aprilie. Procedurile pentru locuinţele sociale de pe strada Sighişoara au început în anul 2008 şi abia acum s-a ajuns la faza de proiectare. “În perioada 2008 - 2009 a fost elaborată documentaţia tehnică ( S.F., P.T., D.D.E., C.S.) pentru construirea a două corpuri de clădire cu destinaţia de locuinţe pentru care s-a obţinut autorizaţia de construire  nr. 592/02.06.2010 şi autorizaţia de construire nr. 353/2015”, este precizat în caietul de sarcini pentru proiectare.


Reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei au declarat că deocamdată nu se cunoaşte valoarea totală a proiectului.

Dispar garajele şi apar 56 de apartamente

Blocul cu şase etaje va avea 56 de apartamente, suprafaţa totală construită fiind de 468 mp. La subsol vor fi locuri de parcare, terasa va fi circulabilă, camere locuibile vor fi pardosite cu parchet laminat , băile, bucătăriile şi holurile vor fi pardosite cu gresie. Fiecare locuinţă va avea microcentrală proprie. În exteriorul imobilului vor fi alei, spaţii verzi, locuri de joacă, parcări.


În devizul general al investiţiei se va include obligatoriu  demolarea garajelor existente pe amplasament şi transportul acestora. De asemenea se va întocmi şi documentaţia necesară demolării.

Alte locuinţe sociale

La începutul acestui an, Primăria Cluj-Napoca a dat în folosinţă un imobil cu locuinţe sociale format din 16 garsoniere, 11 apartamente cu o cameră şi 19 apartamente cu două camere. Valoarea totală a investiţiei a fost de 5,9 milioane lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter