Actualitate

Fostul consilier prezidenţial George Scutaru, audiat la DNA

Fostul consilier prezidenţial George Scutaru a venit vineri la DNA, fiind citat pentru a fi audiat într-un dosar care vizează fapte de corupţie.

Scutaru a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 10.00 şi nu a vrut să spună în ce dosar a fost citat şi în ce calitate va da declaraţii în faţa anchetatorilor.

Potrivit unor surse judiciare, George Scutaru ar fi fost citat să dea declaraţii într-un dosar în care este vizat preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, relatează Mediafax.


George Scutaru, fost lider al deputaţilor PNL, a fost jurnalist până în 1998, când a devenit consilier al preşedintelui ApR, Teodor Meleşcanu, formaţiune politică la care şi-a depus şi adeziunea. În 2001, Scutaru devine membru al PNL, în urma fuziunii cu ApR, şi obţine în 2002 funcţia de preşedinte al Biroului Politic Teritorial PNL Buzău. Din 2010 şi până anul acesta a condus organizaţia judeţeană a PNL Buzău. Scutaru a deţinut trei mandate consecutive de deputat şi s-a specializat în probleme de securitate, după ce a absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea Bucureşti.

În decembrie 2014, George Scutaru a fost numit de Klaus Iohannis în funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională.


În 6 martie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională a lui George Scutaru, şeful statului spunând că acesta a demisionat din motive personale.

abonare newsletter