Actualitate

Iarna revine la Cluj. Meteorologii anunţă vânt, precipitaţii mixte şi ninsori

Agenţia Naţonală de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi ninsori, valabilă în perioada 01 - 03 Aprilie 2015, în toată ţara.

La Cluj-Napoca vineri, 03 aprilie 2015, în prima parte a zilei sunt anunţate precipitaţii sub ninsoare, iar temperaturile nu vor trece de 7 grade celsius.

De Paștele Catolic, temperaturile se mențin mai scăzute decât mediile multianuale. Maximele termice nu vor atinge 10 grade Celsius, iar cele minime pot coborî sub pragul de îngheț. Cerul va fi parțial acoperit de nori, iar vineri vor mai fi precipitaţii în general slabe, predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul se mai agită puțin, dar la cote mai reduse decât în zilele precedente. Sâmbătă și duminică, șansele de precipitații vor fi minime.


La nivel naţional, în intervalul menţionat, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze ce vor depăsi local 55...60 km/h. În zona montană vântul va sufla tare, iar pe creste va depăşi la rafală 90 km/h.

La munte vor predomina ninsorile, iar mai ales în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Occidentali izolat cantităţile de precipitaţii vor depăşi 20 l/mp şi se va depune strat nou de zăpadă. Vor fi şi intervale în care ninsoarea va fi viscolită.

În Maramureş, Transilvania, Crişana şi local în Moldova şi în zonele deluroase din restul ţării, trecător, precipitaţiile, în general slabe cantitativ, vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, mai ales în noaptea de joi spre vineri (2/3 aprilie) şi în cursul zilei de vineri (3 aprilie).

Ultimele Stiri
abonare newsletter