Actualitate

Aproape 60% dintre clujeni şi-au plătit impozitele pe 2015

59% dintre clujeni şi-au achitat până la sfârşitul primului trimestru impozitele locale pentru anul în curs şi au beneficiat de bonificaţia de 10%.

59% dintre clujeni şi-au achitat până la sfârşitul primului trimestru impozitele locale pentru anul în curs şi au beneficiat de bonificaţia de 10%. Faţă de anul trecut s-a înregistrat o creştere de 7% la persoanele fizice, fiind colectată în total suma de 26.094.794 lei.                   

În ceea ce priveşte firmele din Cluj-Napoca, până la finalul lunii martie 2015 şi-au achitat obligaţiile fiscale 48% dintre acestea, cu 8% mai mult faţă de situaţia înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut. Suma colectată de la persoanele juridice este de 35.797.144 lei.


Potrivit reprezentanţilor Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei, 122.719 chitanţe au fost eliberate direct de la ghişeele instituţiei din cadrul Centrului de Informare pentru Cetăţeni, de pe strada Moţilor nr. 7, în Piaţa Unirii nr. 1 sau la primăriile de cartier – Mănăştur, Mărăşti, Gheorgheni, Someşeni, Iris, Zorilor şi Grigorescu; 6170 de plăţi s-au realizat on-line pe site-ul Primăriei; prin intermediul codului QR (plăţi fără identificare) – conţinut pe înştiinţarea de plată; 25.998 plăţi efectuate prin POS.

Clujenii au obligaţia, în conformitate cu Legea Codului Fiscal, ca până la sfârşitul lunii martie să-şi achite jumătate din impozitul pe anul în curs, iar cealaltă jumătate până la sfârşitul lunii septembrie. Din această lună se percepe o majorare de întârziere în procent de 2%/lună, care se aplică la sumele la care data scadentă a fost depăşită.

Ultimele Stiri
abonare newsletter