Actualitate

Vâlcov, la ICCJ pentru judecarea contestaţiei arestului la domiciliu

Darius Vâlcov a ajuns, miercuri, la instanţa supremă, care urmează să decidă dacă fostul ministru al Finanţelor va rămâne în arest la domiciliu, va fi arestat preventiv, cum au cerut procurorii DNA, sau va fi cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

Darius Vâlcov a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în jurul orei 09.00 şi nu a dorit să facă declaraţii, el spunând doar: "Vom vedea ce se va întâmpla", relatează Mediafax.

Fostul ministru al Finanţelor este în arest la domiciliu din 26 martie, după ce judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă a lui Vâlcov. Decizia a fost contestată de procurorii DNA şi se judecă miercuri la instanţa supremă.


Anterior, Darius Vâlcov a stat 24 de ore în arestul Poliţiei Capitalei, după ce a fost reţinut de către procurorii DNA, în urma avizului dat de Senat în 25 martie, pentru reţinerea şi arestarea sa.

Tot miercuri, plenul Senatului va supune la vot cea de-a doua cerere a DNA de încuviinţare a urmăririi penale, reţinerii şi arestării preventive a senatorului Darius Vâlcov, care se află în prezent în arest la domiciliu.DNA a cerut Senatului în 24 martie noul aviz pentru arestarea lui Vâlcov, acesta fiind suspectat şi că a folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură. Procurorii susţin că aceste firme erau deţinute de Vâlcov, dar erau administrate prin interpuşi. Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil, marţi, această nouă cerere a DNA.

abonare newsletter