Actualitate

Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, suspectat de complicitate la şantaj

Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, este suspectat de complicitate la şantaj, în dosarul în care Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, a fost reţinut pentru că ar fi constrâns un om de afaceri să-i dea patru milioane de euro, pentru a-şi retrage o plângere la DIICOT.

Radu Pricop, soţul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, a ajuns la DNA în jurul orei 11.00. Procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă că este suspectat de săvârşirea infracţiunii de complicitate la şantaj.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au reţinut pe omul de afaceri Sergiu Lucinschi pentru şantaj şi trafic de influenţă şi pe Constantin Comăneanu, ofiţer de poliţie la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), pentru luare de mită, urmând să ceară marţi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.


Potrivit anchetatorilor, în perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, cu complicitatea altor persoane, a şantajat un om de afaceri să-i dea patru milioane de euro, deşi acesta nu îi datora bani, spunând că doar aşa îşi va retrage o plângere penală formulată la DIICOT pentru mai multe infracţiuni, printre care şi gestiune frauduloasă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter