Actualitate

Băsescu, la ieşirea de la Parchet: Nu îmi este frică de lege. Am dat o declaraţie completă

Fostul preşedinte Traian Băsescu a ieşit, marţi, după aproximativ două ore de la Parchetul instanţei supreme, unde a fost audiat în dosarul în care senatorul Gabriela Firea îl acuză de şantaj, el spunând că a dat o declaraţie completă ”pentru a clarifica lucrurile” şi că nu îi este frică de lege.

"Am dat o declaraţie completă pentru a clarifica lucrurile. Tot ce este necesar am declarat”, a afirmat fostul preşedinte Traian Băsescu, la ieşirea din sediul Parchetului instanţei supreme.

Fostul şef al statului a mai spus, răspunzând întrebărilor unor jurnalişti, că nu îi este frică de lege.


Fostul preşedinte i-a rugat pe jurnalişti să îi facă loc să treacă, la un moment dat spunând: ”Băi, fraţilor, dar nu-i posibil aşa ceva!”.

Şi la ieşirea din sediul Parchetului Traian Băsescu a fost huiduit şi fluierat de mai multe persoane care i-au strigat ”Băsescu, la puşcărie” şi care au stat în faţa instituţiei pe toată durata audierilor.


Traian Băsescu a ajuns la Parchetul instanţei supreme în jurul orei 14.30, pentru a fi audiat în dosarul în care senatorul Gabriela Firea îl acuză de şantaj, la intrare el fiind huiduit şi fluierat de mai mulţi oameni. Întrebat, la intrarea în sediul PICCJ, cum vede noua postură în care se află, fostul şef al statului a răspuns: "Este una normală în România".

Fostul preşedinte a fost şi în 18 martie la Parchetul instanţei supreme, însă atunci el nu a fost audiat, ci doar i s-a adus la cunoştinţă faptul că este urmărit penal pentru şantaj.


Parchetul ICCJ a dispus, în 11 martie, începerea urmăririi penale pe numele lui Traian Băsescu.

Anchetatorii au redeschis, în 30 decembrie 2014, dosarul în care Gabriela Firea îl acuză pe Traian Băsescu de şantaj, întrucât fostul şef al statului nu mai beneficiază de imunitate.


Cercetările în acest dosar fuseseră suspendate de procurori până la finalizarea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter