Actualitate

Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Franţa

Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, care circula de la Barcelona către Dusseldorf şi avea 150 de persoane la bord, s-a prăbuşit marţi în regiunea Barcelonnette, în sudul Franţei

Potrivit primelor informaţii, avionul a dispărut de pe ecranul radarelor în jurul orei 12:20 (ora României), în timp ce survola regiunea Barcelonnette. Cerul era însorit în momentul accidentului aviatic.

Potrivit lefigaro.fr, autorităţile urmează să declanşeze "planul roşu", în vederea găsirii eventualelor victime şi pentru localizarea aparatului. Resturile aparatului au fost găsite în apropiere de Barcelonnette.


Potrivit AFP, este vorba despre un avion al companiei GERMANWINGS, care asigură legătura între Barcelona şi Duseseldor.

Avionul avea la bord 147 de pasageri şi 6 membri ai echipajului.


Site-ul companiei aviatice GERMANWINGS era căzut în jurul orei 13:00, imediat după aflarea teribilei veşti.

Mai mult, după o jumătate de oră de la producerea accidentului aviatic, compania posta pe twitter un mesaj potrivit căruia ar fi fost "alarmată de ştirile presei care speculau asupra unui incident despre care n-avem nicio informaţie confirmată".


Președintele Franței, Francois Hollande, a declarat marți că este puțin probabil să existe supraviețuitori în prăbușirea unui Airbus A320 al companiei Germanwings în sudul Franței, informează AFP și DPA. "Condițiile accidentului ne fac să credem că nu există supraviețuitori", a spus Hollande, citat de EFE, relatează Agerpres.

În urma prăbuşirii avionului, sindicatele din aviaţie au anunţat că renunţă la  protestele programate pentru miercuri., relatează Euronews.


Poliţia a rugat localnicii din zona prăbuşirii avionului să nu încerce să se apropie de epavă şi să lase drumurile libere, relateaza gandul.info.

Trupurile victimelor au fost duse la morga de urgenta situate in Seyne-Les-Alpes, spune BBC.


În vreme ce Germanwings încă spune că nu poate confirma tragedia din Alpii francezi, CEO-ul Lufthansa, Carsten Spohr, a scris următorul mesaj pe Twitter: „Dacă temerile noastre se confirmă, este o zi neagră pentru Lufthansa. Sperăm să găsim supravieţuitori”, relateaza gandul.info.

 Un secretar de stat din cadrul Ministerului Transporturilor din Franţa confirmă că nu există supravieţuitori, relateaza gandul.info.

Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) şi jandarmeria franceză au confirmat că un Airbus A320 s-a prăbuşit în regiunea Barcelonnette, în sudul Franţei, scrie Le Figaro în ediţia electronică.

Pilotul ar fi trimis un mesaj SOS în care comunica că aeronava ar avea probleme, potrivit şefului corespondenţilor de la NBC News, Bill Neely. Aceasta este prima prăbuşire a unei aeronave pe teritoriul Franţei în ultimii 15 ani, după cea din iulie 2000, în apropiere de Roissy, scrie Le Figaro.

"Avionul a fost reperat. S-a prăbuşit într-o zonă greu accesibilă”, a declarat secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor, Alain Vidalies, pentru Europe 1. Acesta a precizat că, deşi elicopterele au reperat epava, va mai dura până se va ajunge la ea.

Reacţia Ministerului Afacerilor Externe

"În urma producerii incidentului, ministrul afacerilor externe al României a dispus activarea Celulei de Criză a MAE, prin intermediul căreia este gestionată activitatatea tuturor misiunilor diplomatice române implicate în obținerea informațiilor. În acest sens, misiunile diplomatice române din Spania, Franţa şi Germania au iniţiat demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile celor trei state pentru a verifica dacă pe lista de pasageri se află şi cetăţeni români", se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

Le Point relatează că avionul a fost în legătură cu turnul de control din Marsilia, centrul regional de coordonare a traficului aerian din acea zonă. Dincolo de semnalul SOS pe care l-a transmis, pilotul a cerut să aterizeze de urgenţă, relateaza gandul.info. Cel puţin 45 dintre pasagerii avionului Airbus 320 al companiei Germanwings care s-a prăbuşit marţi dimineaţa în sudul Franţei au nume spaniole, au anunţat surse din cadrul Guvernului de la Madrid, citate de El Mundo, în ediţia electronică, informează Mediafax.

Românii care ştiu că au rude sau apropiaţi la bordul acestei curse pot suna la liniile speciale German Wings: +49 (0) 800-11 33 55 77; MAE german: +49 (0)30-5000 3000 şi Düsseldorf Airport: +49 (0)800-77 66 350.

Ultimele Stiri
abonare newsletter