Actualitate

Au trecut doi ani de la surparea podului Traian. Se mai întâmplă ceva?

Repararea podului Traian a fost estimată la 1,7 milioane euro, durata lucrărilor fiind de 10 luni.

În august 2013, podul Traian s-a surpat pe o parte, de atunci trotuarul pe o parte fiind inutilizabil. În fiecare an, primarul Emil Boc a promis că încep lucrările de modernizare a podului, cel actual urmând să fie demolat şi să fie construit unul nou. Până acum, nici urmă de începere a lucrărilor astfel că pietonii circulă cum pot, fie pe partea carosabilă printre maşini, expunându-se riscului de a fi accidentaţi, fie pe trotuarul care poate fi utilizat.

Reprezentanţii Primăriei precizează că s-a ajuns la etapa licitaţiei pentru execuţia lucrărilor este în curs. “În cazul proiectului de modernizare a podului Traian, aşteptăm finalizarea licitaţiei pentru execuţie, apoi urmează începerea lucrărilor”, menţionează reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.


Primarul Emil Boc declara în urmă cu doi ani că lucrările vor dura 10 luni, proiectul fiind considerat unul complex datorită magistralei de apă. Noul pod va avea două benzi de câte 3,5 metri lăţime pe fiecare sens, pistă pentru biciclete pe ambele sensuri de circulaţie şi o pasarelă pietonală. Pe toată durata lucrărilor circulaţia în zonă va fi închisă.

Valoarea proiectului a fost estimată la 1,7 milioane euro.


Trotuarul se mai ţine într-o conductă de apă

În urma incidentului din vara lui 2013, un profesor de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca declara că trotuarul de pe pod practic se mai ţine în conducta de apă de sub el.

Incidentul din august 2013 când s-a rupt o bucată din trotuar nu este singurul legat de podul Traian. În acelaşi an, cu patru luni mai devreme, o bătrână a fost la un pas să cadă în Someş după ce o bucată din trotuar pur şi simplu i s-a rupt sub picioare. Femeia a avut noroc atunci cu conducta de apă care i se afla sub picioare în momentul în care a căzut prin trotuarul rupt. "Venind dinspre strada Traian şi trecând pe podul de la Flip, înspre Piaţa Mihai Viteazu, în faţa ochilor mei, unei batrâne de 83 de ani i s-a rupt trotuarul podului sub picioare. La propriu. În secunda următoare doamna era de la gât în jos sub trotuar, zbătându-se disperată să nu cadă în apele Someşului", declara atunci unul dintre martorii accidentului teribil.


Şi alte poduri intră în reparaţii

Podul Traian nu va fi singurul care va fi modernizat. Primăria Cluj-Napoca are în plan şi repararea podului Garibaldi şi a pasarelei peste Someş, în cartierul Grigorescu. Noua pasarelă o va înlocui pe cea aflată acum în apropierea parcului Iuliu Haţieganu. Anul trecut au fost finalizate lucrările de modernizare a podului Nadăş şi a podului Horea din centru.

Ultimele Stiri
abonare newsletter