Actualitate

Jurnalistul-politician Rareș Bogdan a aflat că la DNA nu merge cu „Jocuri”

Jurnalistul Rareş Bogdan a venit, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), el spunând că a cerut procurorului din dosarul lui Marian Vanghelie să-l primească pentru a sta de vorba. La ieşirea însă de la DNA, Rareş Bogdan a precizat că a fost audiat ca martor şi a recunoscut că a fost citat "alaltăieri". Deci nu a venit ca a vrut el, ci ca a vrut procurorii. El este cunoscut pentru relaţiile apropiate cu politicienii.

Omul de televiziune Rareş Bogdan a spus, joi, la ieşirea din sediul DNA, că se întâlnea des cu Marian Vanghelie, pentru că spera ca primarul să îşi facă "cât mai repede un partid politic", prin intermediul căruia să dea jos Guvernul Ponta.

"Eu cu Marian Vanghelie mă întâlneam des, pentru că speram să-şi facă cât mai repede partidul, să constituie majoritate şi să-l dea jos pe Ponta, pentru că acest individ este un pericol pentru România", a spus Rareş Bogdan.


Jurnalistul a precizat că interceptările telefonice în care primarul sectorului 5 pronunţă numele său reprezintă "probabil un teribilism a lui Vanghelie", el fiind un "tip viu, plin de efuziune".

Rareş Bogdan a adăugat că procurorii l-au întrebat cum l-au cunoscut pe Vanghelie şi cum s-a apropiat de acesta.


"Am răspuns că deşi facem parte din culturi diferite ne-a apropiat un lucru: faptul că România trebuie să se schimbe, trebuie să plece cuplul penal Ghiţă-Ponta de la putere", a spus Rareş Bogdan.

Omul de televiziune a precizat că, din punctul său de vedere, procurorul de caz are intenţii bune şi că nu a venit însoţit de un avocat, dar a precizat că la audieri au asistat trei avocaţi despre care a presupus că ar fi apărători ai lui Marian Vanghelie.


Referitor la alte eventuale interceptări, Rareş Bogdan a spus că "din convorbirile noastre telefonice, jumătate dintre acestea erau înjurături la Victor Ponta şi la guvernarea acestuia, restul de jumătate erau înjurături. Eu nu înjur, el înjura la Sebastian Ghiță şi la modul în care devalidează bugetul de stat".

Întrebat dacă va merge să-l vizitele pe Vanghelie în arest, Rareş Bogdan nu a negat, dar a răspuns că acest lucru nu se va întâmpla în niciun caz în perioada următoare.


Rareș Bogdan, înțelegere secretă cu Dan Diaconescu

Potrivit România TV, Rareş Bogdan ar fi vrut să îi ia locul lui Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca. Rareș Bogdan este cunoscut pentru relațiile suspect de apropiate pentru un jurnalist cu mediul politic. Astfel, la parlamentarele din 2012 a fost pe punctul de a fi candidatul PNL în Colegiul 3 Deputați din Cluj-Napoca (dovada relațiilor apropiate cu Klaus Iohannis, pe care acum încearcă sa le ascundă), iar la locale a fost în „negocieri” cu PPDD, un episod mai puțin cunoscut. Și pe acesta, Rareș Bogdan încearcă să îl facă uitat.

Astfel, în 2012 jurnalistul ar fi avut o serie de discuţii cu Dan Diaconescu și i-a propus acestuia să fie candidatul PPDD la Primăria Cluj-Napoca.


”Domnul Rareș Bogdan a venit la sediul OTV pentru a discuta cu domnul Dan Diaconescu. Îl așteptase pe Dan Diaconescu să ia pauza de publicitate și am urcat cu toții la domnul Diaconescu în birou pentru a discuta varianta în care el să devină candidatul nostru la Primăria Cluj. S-a discutat de un tandem între domnul Novăcescu la Consiliul Județean Cluj și Rareș Bogdan la Primăria Cluj. Discuțiile nu s-au purtat o singură dată, am discutat de mai multe ori această variantă. Nu știu ce s-a întâmplat, pentru că în ultima secundă toată echipa de la Cluj a dat bir cu fugiții, așa că noi am rămas fără candidați la Primăria Cluj (...) noi nu aveam bani, fiind un partid la început de drum, iar domnul Rareș Bogdan voia să fie finanțat de partid pentru această campanie”, a declarat Simona Man, la România TV, potrivit site-ului stiripesurse.ro.

Aceasta a precizat că se vorbea chiar despre un tandem Rareş Bogdan la Primăria Cluj-Napoca şi un alt jurnalist din Cluj la Consiliul Judeţean (n.red. Ion Novăcescu). „Dumnealui la momentul acela era o vedetă locală, nu era încă jurnalist aici la televiziunile naţionale. Acesta era lucrul pe care îl susţinea, că vine cu un capital de imagine”, a mai spus Simona Man.

Candidatul PNL la parlamentarele din 2012

În octombrie 2012, Rareş Bogdan a fost validat de Comitetul Naţional Executiv al PNL pentru a participa la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Rareş Bogdan ar fi urmat să candideze pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare din Sectorul 6 Bucureşti, Sectorul 1 Bucureşti sau Colegiul 3 Cluj.

Jurnalistul clujean Rareş Bogdan a fost coleg de facultate şi de grupă cu Eduard  Hellvig, actualul şef al SRI şi a controlat în diferite perioade, direct sau indirect, cotidianul Ziua de Cluj şi agenţia de publicitate Trend Communication (în care este asociat şi cu colegul său de la Realitatea TV Octavian Hoandră, un apropiat al fostului ministru şi rector al UBB Cluj Andrei Marga). Despre acest subiect Monitorul de Cluj a relatat pe larg aici.

Ultimele Stiri
abonare newsletter