Actualitate

Tiberiu Niţu: Traian Băsescu a sunat la Parchetul ICCJ după ce a fost pus sechestru pe terenurile de la Nana

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, miercuri, că fostul preşedinte Traian Băsescu a sunat la "cabinetul" de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce a fost pus sechestru pe terenuri din localitatea Nana, în dosarul în care se fac cercetări.

Întrebat, la intrarea în sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în legătură cu audierea fostului preşedinte Traian Băsescu, Tiberiu Niţu a spus că este un dosar pe rolul PICCJ şi că "procurorii desfăşoară activităţile astfel cum le-au stabilit".

Tiberiu Niţu a spus, răspunzând unei alte întrebări, că procurorul care instrumentează dosarul lui Traian Băsescu, nu s-a plâns vreodată de vreo presiune şi că la el nu a ajuns nicio sesizare sau informare în acest sens.


Întrebat dacă Traian Băsescu l-a sunat după ce a fost pus sechestru pe terenuri din localitatea Nana, procurorul general al României a spus că fostul preşedinte "a sunat la cabinet". Întrebat ce anume a cerut Băsescu, Niţu a răspuns: "Nu eu vă pot răspunde, cel care iniţiază un apel ştie de ce-l iniţiază şi pentru ce. (...). Nu am avut nicio discuţie cu dumnealui".

abonare newsletter