Actualitate

Fostul subprefect al Clujului, Mihnea Iuoraş, arestat preventiv pentru 30 de zile

Fostul subprefect al judeţului Cluj, Mihnea Iuoraş, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, în dosarul în care şeful Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, este acuzat de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a judecat marți propunerea de arestare a procurorilor DNA pentru Horia Georgescu şi alţi trei foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), precum şi pentru patru experţi evaluatori, reținuți luni.

Astfel, instanţa a decis arestarea lui Georgescu, precum şi a lui Mihnea-Remus Iuoraş, Ingrid Popa-Mocanu şi Constantin-Cătălin Canangiu, alături de experţii evaluatori Gheorghe Vişoiu şi Alexandru-Florin Hanu. În ceea ce îi priveşte pe experţii evaluatori Neculai Nistor şi Dorin-Cornel Drulă, instanţa a dispus ca aceştia să fie cercetaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile.


Mihnea Iuoraş, care a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii  în perioada în care şeful ANI este suspectat că ar fi comis faptele de corupţie, este acuzat, la fel ca Georgescu, de săvârșirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu.

Decizia poate fi contestată la aceeaşi instanţă, nefiind definitivă, dar va fi aplicată de îndată.


Toţi cei şapte foşti membri ai comisiei din ANRP, precum şi experţii evaluatori sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter