Actualitate

Horia Georgescu, adus la ICCJ pentru judecarea cererii de arestare preventivă

Horia Georgescu a fost adus, marţi, la ICCJ, pentru judecarea cererii de arestare preventivă, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu.

Potrivit Mediafax, Horia Georgescu a fost adus, în jurul orei 12.00, din Arestul Poliţiei Capitalei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care urmează să decidă dacă el va fi arestat prevenitiv, arestat la domiciliu sau va fi cercetat sub control judiciar.

Alături de Georgescu, au mai fost aduse alte şapte persoane, toate reţinute de procurorii DNA în acelaşi dosar.


Astfel, din Arestul Central al Poliţiei au fost aduşi Mihnea-Remus Iuoraş şi Ingrid Popa-Mocanu, fost vicepreşedinte, respectiv membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Un alt fost membru al aceleiaşi comisii, despre care se presupune că a acordat despăgubiri în mod ilegal, este Constantin-Cătălin Canangiu.


De asemenea, procurorii propun arestarea a patru experţi evaluatori - Gheorghe Vişoiu, Neculai Nistor, Alexandru-Florin Hanu şi Dorin-Cornel Drulă.

În acelaşi dosar, procurorii au dispus cercetarea sub control judiciar a preşedintelui din perioada în care s-au acordat respectivele despăgubiri, Ingrid Zaarour, ea demonstrându-le anchetatorilor că suferă de o boală incurabilă.


Procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi faţă de deputatul PNL Theodor-Cătălin Nicolescu şi faţă de fostul vicepreşedinte al comisiei din ANRP, Remus Virgil-Baciu.

Toţi cei 11 foşti membri ai Comisiei din ANRP sunt acuzaţi de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.


Horia Georgescu şi celelalte şapte persoane a fost reţinuţi luni, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

abonare newsletter