Actualitate

Un nou parc va fi creat în Cluj-Napoca

În cadrul proiectului Day 15 de luna aceasta au loc mai multe activităţi, inclusiv plantări de copaci şi igienizări ale unor zone verzi care acum sunt într-o stare deplorabilă.

Sâmbătă, 21 martie, la ora 10.00, în Parcul Tulcea din cartierul Gheorgheni va avea loc o acţiune de plantare de copaci, zona respectivă fiind acum sălbatică şi neîngrijită. Pe viitor, când puieţii plantaţi sâmbătă vor creşte, Parcul Tulcea va deveni cu adevărat un parc de recreaţie. Acţiunea este organizată de Federaţia Share şi Asociaţia Română pentru Permacultură.

În cadrul acțiunii vor plantaţi peste 200 de copaci, de mai multe feluri. Sunt așteptați peste 200 de clujeni sâmbătă de la ora 10.00.


“Este o acţiune de plantare mai specială. Ne-am uitat la planul de dezvoltare a oraşului şi în concordanţă cu ce s-a aprobat prin noul Plan Urbanistic General am mers la Parcul Est şi lângă Lacul Trei din Gheorgheni vom face nişte plantări”, a precizat Răzvan Luca, coordonatorul proiectului Day 15.

Zilele acestea se face igienizarea terenului astfel încât să fie pregătit pentru acţiunea de sâmbătă. “Vom planta pe 5.000 mp, zona este foarte sălbatică, cu mult stuf şi arbuşti. Acum se face igienizarea locului astfel încât terenul să fie pregătit pentru plantarea de sâmbătă. Se vor păstra arborii şi arbuştii care sunt deja în locul respectiv. Noi vrem să venim cu un input în acel loc. Am ales în total 15-16 soiuri de arbori şi arbuşti fructiferi şi decorativi, în total 200-250 de fire. Acesta este un prim pas spre ceea ce se doreşte a fi pe viitor un parc recreativ”, a declarat Cătălina Crişan, din partea Asociaţiei Române de Permacultură.

Ultimele Stiri
abonare newsletter