Actualitate

Aglomeraţia de la Permise ar putea deveni o amintire. A fost lansat un site pentru programări online

Serviciul de Permise Auto Cluj a lansat un site care le dă posibilitatea şoferilor să-şi programeze online maşina pentru înmatriculări sau radieri.

Site-ul a fost lansat marţi, 17 martie, şi a costat aproape 1000 de euro.

În acest moment la Serviciul de Permise Auto Cluj funcţionează patru ghişee, iar de la lansarea site-ului, un ghişeu va fi folosit strict pentru programările online. Şoferii se pot programa atât pe site, cât şi la ghişeu.


Dacă şoferilor nu le convine ora la care site-ul le recomandă programarea, există posibilitatea să-şi selecteze o altă zi. De menţionat este faptul că persoanele juridice se pot programa cu cel mult cinci maşini într-o zi.


„În primul rând va ridica nivelul de prestaţie a serviciului către populaţie, acesta este cel mai important lucru de care trebuie să ne ocupăm în prezent. Ca şi număr de lucrători suntem limitaţi de anumite restricţii la nivel naţional, încercăm să ne desfăşurăm pe alte paliere. Am renovat şi am pus aparate noi care să ne ajute în fluidizarea publicului. Trendul este de a muta în altă locaţie mult mai  mare, tocmai  pentru a încerca să avem o alternativă. Acest serviciu de planificare pe internet este în trendul dezvoltării. După modelul celor de la Registrul Auto am încercat şi noi să găsim o soluţie. Până la urmă este mult mai lejeră pentru o seamă de cetăţeni care au timpul limitat. O să cunoască exact în ce oră şi ce zi vor fi deserviţi cu rugămintea de a veni la ora planificării”, a declarat şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi înmatriculare a vehiculelor Cluj, Dan Florian.

Prin intermediul acestui site se încearcă fluidizarea ghişeelor, fiind estimate aproximativ 20 – 30 de înscrieri pe zi. Acest serviciu mai există doar în Suceava. În acest moment la serviciul de permise auto de pe strada Albac din Gheorgheni muncesc 31 de persoane. La permise auto s-au pierdut 17 funcţii în anul 2010.


Pentru a vă programa trebuie să vă treceţi în formular numele, prenumele, CNP-ul, telefonul, seria de la şasiu şi data programării.

Serviciul de Permise Auto Cluj intenţionează să-şi mute sediul lângă Aeroportul Internaţional Avram Iancu, la vama din Cluj de pe strada Aurel Vlaicu.


În primele trei luni ale acestui an în judeţul Cluj s-au înregistrat 7399 de înmatriculări, 4479 de radieri şi s-au emis 4480 de permise auto. În anul 2014 în Cluj au fost înregistrate 241501 maşini.

Ultimele Stiri
abonare newsletter