Actualitate

Simfonia Verde, un proiect îndrăzneţ care combină muzica simfonică cu cea electronică

Clujenii pasionaţi de muzica sunt invitaţi duminică, 22 martie, de la ora 11:00, la Simfonia Verde, un proiect inedit, o combinație între muzica electronică și muzica simfonică. Evenimentul cultural face parte din proiectul “Cluj-Napoca, Capitala Europeană a Tineretului 2015” şi va avea loc în Sala Auditorium Maximum.

Alături de dirijorul român Vlad Agachi, pe scena Auditorium Maximum vor urca artiştii Răzvan Krivach, Raluca Bilațiu, Alexandra Cociș, Indie Folker, Admiral C4C, Liviu Deac și Adrian Ardelean

Ce este Simfonia Verde?

Simfonia verde este un proiect indeit prin care muzica simfonică şi cea electronică se combină rezultatul lor fiind o explozie de sunt şi culoare.


„ Am ales această culoare pentru că întruchipează spiritul inovativ și veșnic proaspăt, o culoare care este dedicată creativitații și care transmite sperantă, bună dispoziție dar mai ales renastere. Verde este inedit, motivant și provocator. Rezultatul artistic al acestui proiect constă în prezentarea neconvenţională a muzicii electronice îmbinată cu elemente clasice sau a muzicii clasice cu elementele muzicii electronice, în scopul de a veni în întâmpinarea valorilor exprimate de fiecare dintre cele două stiluri și astfel de a aduce laolaltă un public cât mai larg”, au transmis organizatorii evenimentului.

De asemenea prin Simfonia Verde se doreşte şi susţinerea proiectului “Cluj-Napoca, Capitala Europeană a Tineretului în 2015”, un proiect care susţine implicarea tinerilor pentru o dezvoltare urbană sustenabilă şi responsabilă, pentru că, adauga organizatorii, “la randul nostru, promovăm aceste valori, cum ar fi creativitatea, responsabilitatea și originalitatea, am decis să propunem clujenilor ( dar nu numai) un proiect spectaculos”.


Intrarea la Sinfonia Verde este gratuită.

abonare newsletter