Actualitate

Poliţiştii au împânzit Floreştiul cu amenzi

Poliţia locală Floreşti a demarat luni, 16 martie, o acţiune la iniţiativa primarului Horia Şulea, pentru a constata şi sancţiona neregulile din comuna Floreşti.

Poliţiştii au avut în vedere aspecte legate de mediu (curățenie, contracte de salubrizare, norme de igienă), disciplina în construcții, ordine și pază sau activitatea firmelor private. Oamenii legii au aplicat patru amenzi în valoare totală de 5000 lei.

Şapte proprietari de terenuri cu gunoaie pe ele au fost somaţi să cureţe de îndată terenurile. Poliţiştii au aplicat şapte sancțiuni în valoare totală de 1500 lei pe linie de pază și ordine. Nici cei care au parcat neregulamentar nu au scăpat de poliţiştii din Floreşti, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional. Trei patroni de firme au fost invitaţi la Primărie cu acte doveditoare, iar la doi dintre aceştia poliţiştii locali au găsit nereguli.


Nici şantierele nu au scăpat de vigilenţa poliţiştilor locali. S-au dat amenzi pentru accesul utilajelor din şantiere pe domeniul public, cu noroi pe calea de rulare a utilajelor. Spre surprinderea poliţiştilor locali, unele şantiere aveau oameni specializaţi care curăţau roţile utilajelor înainte de a intra pe domeniul public.

De asemenea, se vor realiza condițiile necesare pentru păstrarea timp de 48 de ore a animalelor fără stăpân ridicate de pe domeniul public și apoi scoaterea acestora la licitație.


Poliţiştii locali din Floreti au dat asigurări că asemenea acţiuni vor continua şi pe viitor.

abonare newsletter