Actualitate

Al şaptelea sinucigaş în Cluj, de la începutul anului 2015! Un tânăr şi-a luat viaţa în pădurea Baciu

Un tânăr de 26 de ani din Cluj-Napoca s-a sinucis în pădurea Baciu. Este al şaptelea caz înregistrat în Cluj de la începutul anului 2015. Monitorul de Cluj a scris despre numărul mare de sinucideri care au avut loc în acest an.

Cadavrul tânărului a fost descoperit duminică, 15 martie, în jurul orei 12:00. Asupra lui nu au fost găsit niciun bilet prin care să-şi explice gestul, ceea ce face mai dificilă misiunea anchetatorilor în aflarea adevărului.

„Poliția a fost sesizată duminică, 15 martie, în jurul orei 12:00, cu privire la faptul că un tânăr a fost găsit decedat în pădurea Baciu. În urma unei examinări sumare, pe corpul bărbatului nu au fost găsite urme de violenţă. Cadavrul tânărului de 26 de ani din Cluj-Napoca a fost transportat la IML Cluj, în vederea efectuării necropsiei. Poliția continuă cercetările în cauză, pentru a stabili împrejurările exacte în care a survenit decesul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Simona Vârci.


Potrivit unor surse tânărul avea probleme personale.

De la începutul anului, în judeţul Cluj s-au înregistrat şapte sinucideri. Vârsta şi statutul social al  sinucigaşilor variază de la tineri de 24 de ani până la persoane de 90 de ani, şi-au luat viaţa medici renumiţi sau persoane care au suferit în dragoste.


Specialiştii au sesizat şi meticulozitatea cu care aceştia şi-au luat viaţa. Psihologul Daniel David, şeful Catedrei de Psihologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, a explicat care sunt cei mai importanţi factori care-i determină pe oameni să recurgă la acest gest şi ce legătură are cu anotimpul în care ne aflăm.

Citeşte şi: Primăvara sinuciderilor


Medicamentele antidepresive pot favoriza suicidul în anumite situaţii, susţine profesorul clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter